FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Olomouc 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít

19.kolo, neděle 18.3.2007
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:1
(1:0)
SK Sigma OlomoucSK Sigma Olomouc
FC Slovan Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, P. Košťál, J. Polák, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, I. Hodúr (77. Brezinský), Rick (46. Liška) - J. Blažek (75. Sales), J. Nezmar
SK Sigma Olomouc: T. Lovásik - J. Jindříšek, M. Komárek, P. Šedivý, M. Vepřek, T. Randa (56. Onofrej) - T. Janotka (61. Štěpán), T. Melinho, F. Rýdel - M. Hubník, L. Hartig (69. Petr)
Branky: 8. Hodúr, 54. Blažek - 82. Štěpán ŽK: 45. Nezmar, Šinglár, Brezinský - Komárek, Rýdel, Vepřek. ČK: . Rozhodčí: .
Diváci: 5507

Reportáž

Začátek utkání byl pro Slovan veselý. Po šanci ze šesté minuty, kdy se před Lovásikem nezorientoval osamocený Blažek, přišla gólová radost. V osmé minutě Papoušek ze středu pole kolmě vybídl Hodúra k samostatnému úniku. A náš kudrnatý špílmachr si počínal chladnokrevně. Kličkou obešel vyběhnuvšího Lovásika a poté pro něj již nebyl problém balon zasunout do branky.

Brzký gól však jakoby náš tým ochromil. Hosté se začali tlačit dopředu a přicházely i šance. Ve 12. minutě pěkně z přímého kopu vystřelil Rýdel. Balon mířící k levé tyči vyškrábl Hauzr. Z následujícího rohového kopu se na zadní tyči do šance dostal Hartig. Do střely se mu však v poslední chvíli vložil Košťál.

Následující minuty probíhaly ve znamení územní převahy hostí, brankové příležitosti se ale nedostavily. S výjimkou 24. minuty, kdy nebyla Hubníkovi uznána branka z ofsajdu. Poslední velká šance hostí v první půli přišla ve 37. minutě. Vepřekův centr z pravé strany hlavičkoval Hubník těsně nad Hauzrovu branku.

Do druhé půle vstoupili naši fotbalisté jako vyměnění. Hned ve 48. minutě nově přišedší Liška centroval na Blažka, jehož hlava nasměrovala balon jen nad Lovásika. V 54. minutě Slovan zvýšil náskok. Papoušek kolmo vysunul Blažka. Už to vypadalo, že náš mladý útočník na balon nedosáhne, ale ve skluzu se mu jej podařilo propasírovat za hostujícího gólmana.

V šedesáté minutě si podávali balon Papoušek s Hodúrem, prvně jmenovaný byl faulován a sám také zahrával následující přímý kop. Jeho střílený centr ale jen proputoval pokutovým územím nikým netečován. O deset minut později Janů z rohu poslal balon ke Košťálovi, který zamířil k tyči. Balonu ale v cestě stál Jiří Bílek, jemuž sudí následně odmávali ofsajd.

Po dalších dvou minutách si stadion U Nisy žádal penaltu. Blažek se prosmýkl po brankové čáře a vracel balon na nabíhajícího Papouška, ten si v pokutovém území udělal kličku a upadl. Píšťalka sudího Makovičky zůstala němá.

V 82. minutě se hostům podařilo snížit. Ze střední vzdálenosti nenápadně vystřelil Štěpán. Balon propadl Hauzrovi pod tělem a od tyče se odrazil do naší branky. Olomouc se však na větší tlak nezmohla. Poslední šanci utkání tedy měl Jan Nezmar, když na bližší tyči jemně tečoval centr z pravé strany a balon jen těsně minul vzdálenější tyč branky hostí.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Eurovia
Mediální partneři
Hattrick Beat radio