FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Ostrava - FCSL 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
12.05.2018

Slovanu se nepodařilo zvítězit ani tentokrát, Baník dokázal ve druhém poločase srovnat na 1:1

Šimon Knopp
Liberec/Ostrava - Do konce ligy už zbývají pouhá 3 kola, v tom 28. vyzval Slovan hráče Baníku. Pro oba týmy byl dnešní zápas důležitý, zatímco Ostravští bojují o záchranu (před zápasem drželi 14. místo), tak Liberečtí se snažili ještě ze 6. místa zaútočit na poháry. Baník prohrál v posledních sedmi zápasech pouze jednou a dnes potvrdil svoji skvělou bilanci. Dokázal odpovědět na úvodní branku Oscara, ve druhém poločasu se zvednul a srovnal na konečných 1:1.
28.kolo, sobota 12.5.2018, 16:15
FC Baník Ostrava FC Baník Ostrava
1:1
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Baník Ostrava:

Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Hrubý, Hlinka (46. Jirásek), de Azevedo – Baroš (C) (21. Diop), Poznar (73. Granečný)

Náhradníci: Budinský, Granečný, Diop, Azackij, Jirásek, Breda, Stáňa

FC Slovan Liberec:

Hladký - Coufal (C), Karafiát, Kačaraba, Mikula - Wiesner, Bosančić (67. Folprecht), Havelka, Oscar (70. Ševčík), Pilař (82. Bartl) - Pulkrab

Náhradníci: Nguyen, Breite, Folprecht, Köstl, Ševčík, Bartl, Kerbr

Branky: 52. Poznar - 45+2. Oscar

Žluté karty: 63. Poznar, 90+2. Pazdera - 29. Wiesner, 38. Pulkrab, 90+3. Folprecht

Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Pochylý


Diváci: 10155

Reportáž

Výkop zápasu obstaral domácí Baník, ovšem první zajímavější útok obstarali hosté, ve 3. minutě si hezky vyměnil míč s Wiesnerem Oscar a postupoval z úhlu směrem na bránu, následné přihrávky se ale zmocnil jeden z bránících hráčů. První roh zápasu zahrával v 7. minutě De Azevedo, míč byl Coufalem odvrácen na hranici vápna, kde Hlinka promáchl střelu z voleje. V deváté minutě minutě střílel Wiesner z kroku na hranici vápna, Laštůvka vyrazil razantní střelu mimo.

V 15. minutě skvělým skluzem ve vápně zblokoval Kačaraba přihrávku Poznara na osamoceného De Azeveda a zneškodnil tak celou nebezpečnou situaci. Poté zaváhal při rozehrávce Laštůvka, přihrávku málem zachytil Pulkrab, který by postupoval na ostravského gólmana úplně sám. Ve 24. minutě se hezky uvolnil na pravé straně Wiesner, odcentroval na hlavu Pulkraba, ten ale v záklonu nedokázal zamířit mezi tyče.

Velkou šanci měl Liberec v 27. minutě po rohovém kopu, jenž zahrával Bosančić. Míč propadl až ke Karafiátovi, který se snažil v pádu zakončit, Laštůvka dobře zareagoval a balón vytěsnil tělem ven. Liberečtí byli nadále aktivnější, po rychlém brejku a centru Coufala si dokázal Oscar zpracovat přihrávku ve vápně, bohužel jeho střela cíl nenašla. Před koncem poločasu se napřáhl ke střele za vápnem Poznar, razantní střela prosvištěla nad břevnem.

Aktivita Slovanu se vyplatila, v nastavení prvního poločasu se dostal k odraženému míči Coufal, poslal přízemní centr do vápna, našel Oscara a ten skvěle z první prostřelil ostravského brankáře. Ovšem hned po rozehrávce ještě zahrozil Baník, k hlavičce se dostal Diop, Hladký byl už na zemi, ale ještě dokázal rukou vyboxovat balón pryč. Pro první poločas to už bylo vše, tudíž Slovan odcházel do kabin s jednobrankovým vedením.

Druhá půle začala lépe pro domácí, v 52. minutě nejprve vyvezl míč De Azevedo, stihl nahrát ještě Fillovi, ten udělal zasekávačku, zbavil se bránicích hráčů a přes pokutové uzemí nahrál osamocenému Tomášovi Poznarovi. Jeho práce už byla jednoduchá, pouze doklepl míč do odkryté branky. O pět minut později po centru Hrubého zakončoval z první na přední tyči Diop, branku netrefil.

Slovan byl nadále pod tlakem a Baník si dokázal vytvářet nebezpečné příležitosti, další šanci si připsal Diop, naštěstí střílel prudce nad břevno. O dvě minuty později z pravé strany proletěl přízemní centr vápnem, nikdo z Ostravských ho nedokázal zasáhnout. Poté střílel znovu Poznar, pokus se mu ale příliš nepovedl a skončil v zámezí. Poprvé zahrozil také Slovan, se střelou Havelky za vápnem měl Laštůvka problémy, nakonec byl pískán ofsajd jednoho z dorážejících útočníků.

V 78. minutě nejprve vybojoval volný přímý kop Pilař, stejný hráč ho pak i rozehrál, trefil pouze zeď. V 84. minutě měla Ostrava sérii rohových kopů, několikrát se snažila zahrávat situace na zadní tyč, tam byli ovšem připraveni liberečtí hráči. Hladkému se dvě minuty před koncem nepovedl výkop a nabídnul příležitost Diopovi, ostravský hráč ji naštěstí nevyužil.

Ve tříminutovém nastavení měl dvě příležitosti v podobě standardních situací Liberec, ani jedna se mu nepovedla využít. Ve druhém poločasu se podařilo Baníku srovnat, Slovan nejspíše branka zaskočila a měl problémy s aktivitou Ostravy. Nakonec už branka nepadla a celý zápas skončil remízou 1:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Bohumil Páník (FC Baník Ostrava)

"V první půli jsme byli horším týmem. Největší problémy nám dělal terén a následné zpracování míče. Liberec měl více herních hráčů, kterým vyhovoval způsob hry na rozmoklém terénu. Hra se zlepšila s příchodem střídajícího Jiráska. Ve druhé půli nám začala lépe fungovat křídla, vygradoval to Granečný. Dostávali jsme se do situací jeden na jednoho, ale vítězný gól se nám vstřelit nepodařilo."

David Holoubek (FC Slovan Liberec)

"Myslím si, že to byla asi zasloužená remíza. My jsme byli lepší v prvním poločase, měli jsme nějaké šance. V tom druhém nás Baník zatlačil, vyústilo to ve vyrovnávací branku. Poté jsme měli náznaky šancí, které jsme mohli dotáhnout do nějakého gólu, ale bylo to složité. Za mě dobrý zápas, remízový..."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Avled
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal