FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Bohemians 1905 - FCSL 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít
31.08.2019

Slovan v závěru přišel o remízový výsledek, s Bohemians prohrál 1:2

Šimon Knopp
Praha/Liberec - V 8. kole FORTUNA:LIGY Slovan vyjel do pražského Ďolíčku, kde chtěl po výhře proti Spartě znovu uspět za tři body a přerušit neporazitelnost Bohemians v domácím prostředí. Do utkání nastoupili hráči s černými páskami, aby uctili památku tragicky zesnulého MUDr. Jakuba Adamíka, který byl doktorem B-týmu FC Slovanu Liberec. Bohužel se jim zápas příliš nepodařil, obrana dvakrát inkasovala a Slovan prohrál 1:2.
8.kolo, sobota 31.8.2019, 15:00
Bohemians Praha 1905 Bohemians Praha 1905
2:1
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905:

Fryšťák - Pokorný, Krch, Hůlka - Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný - Hronek (74. Vaníček - 90+3. Šmíd), Keita (58. Ugwu), Vodháněl

Náhradníci: Valeš - Schumacher, Nečas, Šmíd, Rada, Vaníček, Ugwu

FC Slovan Liberec:

Nguyen - Mikula, Kačaraba, Mara, Hybš (72. Fukala) - Breite (c), Alibekov (46. Musa) - Malinský, Oscar, Pešek (34. Dordić) - Potočný

Náhradníci: Knobloch - Chaluš, Fukala, Koscelník, Beran, Dordić, Musa

Branky: 51. a 87. Vodháněl - 70. Oscar

Žluté karty: 51. Vodháněl, 82. Bartek - 12. Alibekov, 76. Musa

Rozhodčí: Machálek – Moláček, Vodrážka


Diváci: 4187

Reportáž

Slovan začal o něco aktivněji, poprvé se do vážnější příležitosti dostal Matěj Hybš. Svoji slabší nohou chtěl zpoza vápna ohrozit Fryšťáka, ale bránu netrefil. Bohemians zahrozila po dlouhém vhazování Podaného, Keita hlavičkoval do náruče připraveného Nguyena. V šesté minutě, po centru Bartka, vyplaval před libereckým gólmanem samotný Hronek, míč ho spíše trefil do prsou, přesto k první brance nebylo daleko. Slovan se dvakrát dral do nebezpečných situací, ale jednou zradila Malinského přesnost a po druhé Hybš nezvládl zpracování.

Ve 27. minutě se domácí dožadovali penalty, hlavní sudí ani videorozhodčí neshledali žádné provinění a zápas mohl pokračovat. V závěru první půle jsme byli svědky taktického fotbalu, ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Viděli jsme hodně soubojů a nepřesné centry na útočící hráče. Tři minuty z nastavení patřili spíše Klokanům, sledovali jsme nejprve další dlouhý aut Podaného a následně rohový kop. Z něhož přišla první branka utkání, která nemohla platit z důvodu ofsajdového postavení.

Do druhého poločasu si trenér Hoftych připravil jednu změnu, Alibekova hrajícího se žlutou kartou vystřídal útočník Petar Musa. V 51. minutě si vzal míč Jan Vodháněl, prošel hned několik hráčů Liberce a nachytal Nguyena střelou na přední tyč, 1:0. Na druhé straně se snažil Malinský střílet na přední tyč, podobně jako proti Spartě, ale netrefil. Slovan po obdrženém gólu přeci jenom začal více útočit, ovšem přes obranu domácích se liberečtí fotbalisté dostávali těžko.

V 70. minutě se Slovan dočkal, po centru Malinského se ve vápně uvolnil Oscar Murphy Dorley, který nohou usměrnil míč za Fryšťákova záda, 1:1. Příležitost na druhý gól domácích měl hlavičkující Ugwu, avšak Nguyen vytáhl skvělý zákrok a vyrazil na roh. Tři minuty před koncem základní hrací doby Ugwu předběhl Maru, který následně spadl na Kačarabu. Domácí útočník už byl sám před Nguyenem, ještě zvolil přihrávku na Jana Vodháněla, který se trefil již podruhé, 2:1. Slovan nedokázal na branku odpovědět a odjíždí domů bez bodů.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Martin Hašek (Bohemians Praha 1905): "Od nás průměrný zápas. Podle mého názoru jsme dobře bránili, Liberec měl v podstatě za celé utkání jednu šanci, z té vstřelil gól. My jsme rozhodli utkání dvěma neskutečnými individuálními akcemi. U první akce Honza Vodháněl přešel několik hráčů, připomnělo mi to Maradonu, měl jsem husí kůži. A potom parádní akce Ugwua. Rozhodlo to, že jsme dobře bránili a byli schopni vstřelit dva góly."

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): "Byl to zvláštní zápas, Bohemians nás uspala nakopávanými míči a dlouhými auty. My jsme na jejich hru přistoupili. Nebyli jsme dopředu tak přímočaří a aktivní jako minulý týden. Pravda, že nám vpředu hodně chyběl Honza Kuchta, který odvedl v posledních dvou zápasech hodně práce. U první branky to Honza Vodháněl udělal pěkně, přešel asi pět hráčů a u druhého gólu byl v hlavní roli Ugwu. Tam to bylo o našich stoperech, prakticky to nebyla ani šance. Dnes jsme udělali dvě hloupé chyby a Bohemka vyhrála 2:1."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls