FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slavia 0:3
Menu Další Zavřít Zavřít
06.12.2019

Slovan favorizovanou Slavii nezaskočil, doma prohrál 0:3

Šimon Knopp
Liberec – Přišlo 19. kolo FORTUNA:LIGY a s ním i atraktivní duel v podání Slovanu a pražské Slavie. Pro oba celky to bylo speciální utkání, protože mnoho hráčů (i trenérů) prošlo oběma kluby. Ovšem Slovanu se vstup do utkání příliš nepovedl, protože již od 24. minuty prohrával 0:2. Sice poté Nguyen dokázal zneškodnit penaltu, ale hráči Liberce neproměnili šance a vyšli gólově naprázdno. Ve druhé půli přidal ještě jednu branku Ševčík, tudíž Slovan podlehl Slavii 0:3.
19.kolo, pátek 6.12.2019, 19:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:3
(0:2)
SK Slavia PrahaSK Slavia Praha
FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Mikula, Mara (79. Yu) - Malinský (90. Gembický), Breite (C), Pešek (85. Dordić) - Potočný

Náhradníci: Knobloch - Chaluš, Koscelník, Dordić, Nešický, Gembický, Yu

SK Slavia Praha: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil - Souček - Ševčík, Traoré (78. Provod), Stanciu, Olayinka (64. Masopust) - Škoda (C) (70. Van Buren)

Náhradníci: Kovář - Hora, Frydrych, Van Buren, Provod, Masopust, Júsuf

Branky: 8. Škoda, 24. Traoré, 74. Ševčík

Žluté karty: 28. Hybš, 39. Marek Čech (trenér brankářů), 43. Potočný, 45+3. Mikula, 63. Karafiát, 90+2. Fukala

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík
Diváci: 5326


Reportáž

Úvod utkání byl opatrný přibližně do osmé minuty. Poté přišla série dvou rohů hostujícího týmu. Slovan měl problémy s odvrácením míče a byl potrestán. Z pravé strany se dostal k centru Olayinka, který poslal přesný balón na hlavu Milana Škody, ten se z vápna nemýlil a prostřelil Nguyena, 0:1. Další nebezpečný moment přišel v minutě patnácté, nejprve střelu Bořila zablokoval Kačaraba, s následným přízemním pokusem Traorého si musel poradit Nguyen. Jeho zákrok byl důležitý, protože udržel míč v rukavicích proti dorážejícímu Škodovi. Liberecký gólman ukázal své kvality i ve 20. minutě, kdy se uvolnil mezi obránci forvard Slavie a byl úplně sám před brankářem, ovšem skóre se neměnilo po skvělém zákroku Nguyena.

Na druhé straně Malinský dobře napadal Koláře a málem se mu podařilo vydloubnout míč tak, že by postupoval sám na prázdnou branku. Poté přišel další důležitý moment utkání, znovu u něho byl kapitán Škoda. Centrovaný balón skvěle sklepnul na svého spoluhráče Ibrahima Traorého, záložník sešívaných se neukvapil a svůj projektil poslal přesně k pravé tyči. Skvělou šanci na změnu skóre měl Malinský, dlouhý výkop Nguyena nedokázal zkrotit Coufal a liberecký rychlík postupoval sám na brankáře. Ovšem Kolář dobře vyběhl, zmenšil střelecký úhel a vyrazil střelu na roh. Po zákroku Kačaraby ve vápně se přezkoumávalo video a rozhodčí Zelinka nařídil pokutový kop. Marek Čech (trenér brankářů) rychle běžel za Nguyenem a na poslední chvíli mu dával rady, za což mu byla udělena žlutá karta. Slova evidentně zapůsobila, protože Filip Nguyen zůstal stát uprostřed a penaltu Součka skvěle zneškodnil!

Slovan začal druhý poločas s míčem na kopačkách, snažil se dostat Slavii pod tlak a vytvořit si gólové šance. Po pádu Potočného diskutoval hlavní arbitr s videorozhodčím, ale nakonec se k situaci více nevracel. V 56. minutě se probojoval k hlavičce ve vápně Škoda, tentokrát mu obrana nedala dostatek prostoru a Nguyen byl připraven. K trochu překvapivé střele se po odraženém míči dostal Kačaraba, ostrý projektil sice mířil mezi tři tyče, ale i brankář hostí byl připraven. U následujícího libereckého momentu byl znovu ukrajinský obránce, v 61. minutě hlavičkoval po rohu mimo. Po další rozehrávce od praporku hlavičkoval druhý ze stoperské dvojice - Karafiát, pokus směřoval pouze doprostřed branky.

V 71. minutě musel odvracet míč hlavou z brankové čáry Kúdela, po nepovedeném zákroku střílel ze složité pozice Pešek, ke vstřelení gólu opravdu příliš nechybělo. Avšak Liberec dostal lekci z produktivity, Petr Ševčík si vyměnil míč se Stanciem, počkal si až Nguyen půjde na zem a poté rozvlnil síť, 0:3. V 80. minutě postupovali liberečtí hráči ve dvou na tři, Yu se snažil vzít situaci na sebe, ale o balón nakonec přišel. V 89. minutě dopravil míč do sítě po dvou dorážkách Malinský, radost z gólu mu zkazil zdvižený praporek sudího, který značil ofsajdové postavení. Rozhodčí ještě nastavoval 4 minuty, avšak liberečtí hráči už nedokázali s výsledkem nic udělat a prohráli 0:3.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "V prvé řadě musím pochválit skvěle připravené hřiště. Děkuji fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu, i přes chladné počasí, jejich podpora byla znát. Dnes jsme podali koncentrovaný výkon, až na pár drobností. V prvním poločase byl od nás velice dobrý výkon, až na jednu šanci Malinského. Vedení mohlo být výraznější, kdybychom lépe využili šance. Vedli jsme si dobře i v soubojích, ve druhé půli bylo hodně ztrát na obou stranách. Domácí měli některé náznaky šancí, dokonce i přečíslení. Ovšem my jsme vstřelili krásnou třetí branku a poté se utkání spíše dohrávalo."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Chtěli jsme hrát zápas o body, ale prohrávat se Slavii při jejich kvalitě 0:2 od 24. minuty je samozřejmě složité, hráči začnout pochybovat, sebevědomí jde dolů. V první půli se nám nepodařilo dostoupit Milana Škodu, který prokázal, že stále patří k nejlepším útočníkům v české lize. Druhý poločas jsme zvýšili aktivitu a chtěli jsme hrát. Bohužel jsme nevyužili naše šance, všude nám chyběl krůček, kousíček. Kvůli absenci několika hráčů jsme postrádali kvalitu v koncovce a finální fázi. Prohráli jsme 0:3, tak to prostě je."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Bazén Liberec
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec