FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Velvary - Slovan B 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
10.08.2019

Dobrý start na úvod soutěže! Béčko porazilo Velvary brankou Yua

Redakce
Velvary/Liberec - Předvedená hra nebyla ideální, ale i tak bere béčko na úvod nové ligové sezony tři body! Utkání s Velvary rozhodl už v prvním poločase Yu.
1.kolo, sobota 10.8.2019, 17:00
TJ Slovan Velvary TJ Slovan Velvary
0:1
(0:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
TJ Slovan Velvary: Měsíček – Šustr, Tenkl, Šimkovský, Vopat (C), Polák (61. Valenta), Radek Dvořák (61. Bulíř), Šollar (73. Müller), Rubeš, Krištof, Chábera (84. Nosek).
FC Slovan Liberec B: Vliegen - Baláž, Lehoczki, Dvořák, Šulc - Michal (85. Kratochvíl), Machuča (80. Petr), Yu - Vrabec, Mashike, Gembický (88. Mečíř)
Branka: 28. Yu. Rozhodčí: Šimeček – Nedvěd, Kyncl. ŽK: 67. Tenkl, 90+1. Nosek – 26. Lehoczki, 40. Šulc, 63. Vrabec. Diváci: 310.

Reportáž

B-tým vstoupil do nové sezony na výbornou. Po mírném oťukávání a žluté kartě pro Ondřeje Lehoczkiho Slovan udeřil. Ve 28. minutě vstřelil premiérovou branku našeho mužstva v ročníku 2019/2020 Yu.

Svěřenci trenérů Papouška s Myslivcem občas zapomínali dovřít zadní vrátka, ale první poločas dohráli bez úhony. Naopak sami mohli po pauze udeřit. Pohledná průniková přihrávka sice ještě Mashikeho nenašla, ale následně byl gólman domácích přelobován a brance musel zamezit až situaci dobíhající stoper, který míč zastavil na brankové čáře.

O chvíli později si připsal úspěšný zákrok také Vliegen, který zneškodnil dobrou střelu Velvarských z pravé strany. Po pasáži, jež příliš fotbalové krásy nenabídla, se nakonec mohli v závěru prosadit hráči Slovanu.

Situaci z 85. minuty ale vyřešil parádním zákrokem přesouvající se gólman Měsíček a zamezil zřejmě jasné brance po kombinaci našeho mužstva. Slovan i tak ukořistil tři body hned v prvním utkání sezony, Velvary porazil nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): „Šlo o zápas, v němž se nám moc herně nedařilo. Ztráceli jsme míče, ale paradoxně jsme měli víc jasných šancí i možností, o které jsme se připravili špatným řešením. Soupeř měl víc ze hry, ale vyložené šance si vytvářel akorát ze standardních situací. Vydřené vítězství a dobrý start do soutěže."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Pepsi
Mediální partneři
eFotbal rtm plus