FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
02.05.2021

Slovan doma remizoval se Spartou 2:2, Pešek dal obě branky

Ondřej Marko
Liberec – Skóre zápasu otevřel již ve 30. minutě Jakub Pešek a v úvodu druhé půle přidal ještě další gól. Oba celky si následně vypracovaly mnoho šancí. Nicméně zvrat utkání nastal až v 67. a 68. minutě, kdy Sparta zvládla díky brankám Karlssona a Hložka vyrovnat. Ke konci zápasu jsme měli k vítězné brance velmi blízko, avšak utkání nakonec skončilo remízou 2:2.
30.kolo, neděle 2.5.2021, 17:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:2
(1:0)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec:

Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Sadílek, Karafiát (77. Faško) - Koscelník, Rondić (76. Rabušic), Pešek (71. Mosquera)

Náhradníci: Nguyen – Purzitidis, Nečas, Faško, Mosquera, Matoušek, Rabušic

AC Sparta Praha:

Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (54. Juliš), Dočkal (88. Trávník), Pavelka, Karabec (54. Karlsson), Plavšič - Hložek

Náhradníci: Heča - Minchev, Karlsson, Trávník, Hanousek, Lischka, Juliš

Branky: 30. a 50. Pešek – 67. Karlsson, 68. Hložek

Žluté karty: 34. Mikula, 40. Sadílek, 80. Rabušic, 87. Faško – 41. Wiesner, 87. Pavelka

Rozhodčí: Orel - Kubr, Melichar

Diváci: 850


Reportáž

Slovan do utkání vstoupil velmi aktivně, již od první minuty podnikal útoky na polovinu soupeře. Ovšem náš soupeř také na nic nečekal. Hned velkou příležitost měli hosté v sedmé minutě, kdy se dostali k zakončení přímo ve vápně. Brankáře Knoblocha však nepřekonali. Možnost na otevření skóre vytvořil z naší strany Koscelník, kdy se centrem z pravé strany pokusil najít nabíhajícího Rondiće. Ve vápně ho balon jen těsně minul. Ve hře poté získaly větší význam osobní souboje a nějakých výraznějších šancí ubylo.

Oba celky si následně vypracovaly dvě větší příležitosti v rychlém sledu. Nejprve ve vápně zakončoval z levé strany Karabec, nicméně svou pozemní střelu poslal příliš daleko od vzdálenější tyče. Za nás vyprodukovala šanci opět souhra Koscelníka s Rondićem, ale zase bez zakončení. Avšak střelou na bránu skončila až úspěšná akce, která následovala. Z levé strany vysunul Rondić přihrávkou do vápna Jakuba Peška, jenž následně ve vápně předběhl Sáčka a propálil sparťanského brankáře.

Pražský celek neváhal a ihned se hnal za vyrovnáním. Velkou možnost k tomu měl po faulu Mikuly, který vyústil v přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti. Na starost si ho vzal kapitán Dočkal, nicméně mířil velmi nad levý horní roh. V závěru poločasu jsme mohli zvednout skóre na 2:0, opět po ose Koscelník-Rondić. Bohužel Rondić přestřelil.

A byl to opět Imad Rondić, který v úvodu druhého poločasu založil gólovou akci. Z pravé strany přihrál velmi daleko na druhou stranu na rozběhnutého Jakuba Peška. Ten následně předběhl obránce a v souboji jeden na jednoho s brankářem se nemýlil. Sparta si, stejně jako po první brance, krátce na to vybojovala přímý kop. Opět z prakticky totožného místa, tentokrát však střílel Karlsson. Míč poslal, stejně jako předtím Dočkal, příliš na levý horní roh.

Nechybělo vůbec mnoho a Pešek si mohl připsat hattrick. Po další přesné průnikové přihrávce se dostal sám na brankáře. Tentokrát však mířil kousek od vzdálenější tyče. Prakticky ihned po této šanci vstřelila Sparta svůj první gól. Zpoza šestnáctky se k míči dostal David Karlsson a jeho skvělý pokus přesně zapadl do Knoblochovy svatyně. Minutu na to srovnal skóre utkání Adam Hložek, kterému přihrával Sáček. Pro něj to byla již druhá asistence v zápase.

Zvrátit utkání na naší stranu mohl střídající Mosquera, který vypálil z pravé strany zpoza šestnáctky. Jeho nadějný pokus ale letěl příliš daleko od vzdálenější tyče. V následujících minutách měl Slovan několik obrovských šancí. Nejdříve střelu Rabušice, kterou lapil pražský brankář. Poté z levé strany přestřelil Mosquera z úhlu o pár centimetrů vzdálenější tyč. Rabušic měl po centru i další střelecký pokus, jenž ovšem mířil vysoko nad břevno. V závěru utkání se nám nepovedlo vstřelit vítězný gól, ačkoliv jsme k tomu měli velmi blízko. Utkání skončilo remízou 2:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Viděli jsme kvalitní zápas. My jsme šli do vedení brankou Kuby Peška. V poločase jsme ještě chtěli využít okének v obraně soupeře, kde se jejich hráči snažili hrát velmi konstruktivně a do obrany se někdy zapomínali. Využili jsme toho při druhé brance Kuby Peška. Škoda, že nevyužil své šance na hattrick, protože bychom už asi soupeře dorazili. Potom nám Sparta během dvou minut dala dvě krásné branky a utkání se okamžitě otočilo. Místo 3:0 to rázem bylo 2:2 a to ještě s tím, že trenér Vrba posílil útok o Juliše a další nebezpečné hráče. V tu chvíli šla obě dvě mužstva za vítězstvím, jak my, tak Sparta. Myslím si, že my jsme měli větší příležitosti. Milan Knobloch nás tam také při jedné střele podržel. Zápas skončil remízou 2:2 a řekl bych, že utkání celkově mělo velmi dobré parametry.“

Pavel Vrba (AC Sparta Praha): „Myslím si, že v prvních patnácti minutách jsme měli dvě tři situace, kdy jsme mohli dát branku. To mě mrzí, že jsme se nedostali do vedení, protože ten zápas by se asi vyvíjel jinak. Na druhou stranu si přiznejme, že Liberec vedl 2:0 a k tomu měl ještě stoprocentní příležitost na 3:0. Pokud by to bylo 3:0, tak by asi bylo po zápase. My jsme se naštěstí zvedli, po krátkém čase jsme vyrovnali na 2:2. Měli jsme ještě dostatek času na to, abychom dali třetí gól. Ten zápas se hrál nahoru dolů. Obě dvě mužstva hrála na vítězství a měla šance na to, aby dala svou třetí branku. Pro mě je výsledek zklamáním, ale vzhledem k vývoji zápasu je i jeden bod pro nás dobrý.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Fehrer
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact