FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FK Blansko - FCSL 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2020

Přípravný zápas s Blanskem skončil remízou 1:1

Ondřej Marko
Ober-Grafendorf – Před sobotní generálkou na půdě domácího Rapidu Vídeň hráli naši fotbalisté ještě jeden přípravný duel v Rakousku, soupeřem jim byl druholigový moravský klub FK Blansko. V zápase jsme měli mnoho šancí, proměnit se nám ale podařilo pouze jednu. Díky gólu Jakuba Barace jsme remizovali 1:1.
Rakousko, středa 12.8.2020, 17:00, Ober-Grafendorf
FK Blansko FK Blansko
1:1
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Blansko: Soupiska FK Blanska: Halouska, Sukup, Šustr, Štrbák, Buchta, Kopičár, Lahodný, Ilko, Žák, Vasiljev, Holiš, Klusák, Lulinho, Djordje, Přerovský, Kania, Holek, Antonini, Maňák
FC Slovan Liberec: Nguyen (46. Knobloch) - Koscelník (46. Kosek), Černický (66. Chaluš), Tijani, Fukala - Pešek (46. Barac), Hromada (66. Michal), Mara (74. Šulc), Mosquera - Júsuf (57. Csáno), Rabušic (46. Matoušek).

Náhradníci: Knobloch, Kosek, Chaluš, Michal, Barac, Šulc, Matoušek, Csáno

Branky: 19. Ilko – 52. Barac


Reportáž

Po poněkud rozpačitém úvodu si Slovan vypracoval v osmé minutě velkou šanci. Nedaleko za středem hřiště se dostal míč ke Koscelníkovi, který pěknou vzdušnou přihrávkou posunul míč na nabíhajícího Peška, těsně před bránou už byl připravený Rabušic, jenž po Peškově pozemní přihrávce o kousek minul pravý horní roh brány. V 17. minutě přistála přihrávka u Koscelníka, který se dostal na střed hřiště před vápno a vystřelil. Jeho střelu tečoval obránce Blanska na rohový kop.

O chvíli později se dostali do útoku i Blanští. Po dlouhé přihrávce na pravou stranu a zaváhání Tijaniho se dostal útočník Blanska do nebezpečné vzdálenosti k bráně. Těsně před brankářem Nguyenem míč vypíchl a přihrál svému spoluhráči, který už měl lehký úkol a pozemní střelou dal první gól utkání. Moravané nepolevili a zanedlouho se dostali do další velké šance. Ta spočívala v přihrávce z pravé strany na hráče Blanska čekajícího před bránou. Naštěstí z bezprostřední blízkosti zakončil velmi slabě a Nguyen měl jeho pokus pod kontrolou.

Do útoku se dostalo i naše mužstvo, když ve 26. minutě Mosquera z pravé strany vápna krásně přihrál Júsufovi, čekajícímu přímo na hranici šestnáctky. Jeho technickou střelu do levého dolního rohu však gólman vyrazil na roh. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Tijani, jeho pokus ale letěl příliš vysoko nad bránu. Na levé straně měl ještě nadějnou akci Pešek, když s míčem doběhl až na konec hřiště nalevo od brankáře. Podařilo se mu vystřelit, ale po teči obránce letěl balon přímo na gólmana. Do konce poločasu žádné větší drama nepřišlo.

Rozběhnutý Mara přihrál na levou stranu Koskovi, ten přihrál na střed Matouškovi, poté si Barac ukázal o přihrávku a Matoušek mu vyslal jednu chytrou a průnikovou mezi obránci Blanska. Jakub Barac se tedy ocitl sám před brankářem a v 52. minutě srovnal na 1:1. Nebylo to na poprvé, nejdříve jeho pokus totiž vyškrábl brankář, na následnou pohotovou dorážku už byl ale krátký. A to doslova, Barac ho obstřelil dlouhým obloučkem na druhou stranu brány.

Ke konci ztratila hra své předchozí tempo především vinou velkého počtu střídání a také vysoké teploty. V 82. minutě se však naši hráči dostali ve velkém počtu k bráně soupeře. Náš postup byl ale zablokován obranou, která vyrazila přihrávku na roh. Ke střele se po rohovém kopu dostal Csáno, nicméně se trefil přímo do brankáře. Z velké dálky se o chvíli později pokosil o lob Kosek, jeho odvážný pokus jen o malý kus přeletěl bránu.

V předposlední minutě nabíhal při centru Mosquery na hlavičku Chaluš, bohužel ale těsně nedosáhl. Žádná další akce nepřišla, zápas tedy končí remízou 1:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Soupeř byl houževnatý a vzhledem k tomu, že postoupili ze třetí ligy do druhé, mají nějakou svou kvalitu. U nás to bylo především o souhře. Soustředíme se, abychom dali dohromady nějaký tým a abychom tak i fungovali. Výsledek pro nás není úplně optimální, sice nás zajímá, nicméně není až tak podstatný. Pro nás je především důležité, že se hráči snažili plnit pokyny dané před zápasem. Určitě bude chvilku trvat, než si hráči zažijí nové automatismy, proto bych požádal fanoušky, aby byli trošku shovívavější, protože máme úplně nový tým.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Gasservis
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick