FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec - FCSL 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
28.10.2018

49. Podještědské derby nemělo vítěze. Z Jablonce vezeme bod za remízu 0:0

Tomáš Honzejk
JABLONEC - 28.10.2018 byl výjimečný den. Bylo to právě 100 let, co byla založena Československá republika. Nebyla to ale jediná speciální událost. Hrálo se totiž také 49. Podještědské derby! Pro celý fotbalový severočeský region to je neméně důležitá událost. V prestižním zápase jsme branku neviděli i díky tomu, že Filip Nguyen chytil penaltu. Pod Ještěd se tak Slovan vrací s bodem.
13.kolo, neděle 28.10.2018, 17:00, Střelnice
FK Jablonec FK Jablonec
0:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lishka, Hanousek - Hübschman (C) - Masopust, Trávník, Považanec (87. Kubista), Jovovič (46. Acosta) - Ikaunieks (64. Doležal)

Náhradníci: Hanuš - Doležal, Acosta, Chramosta, Sobol, Břečka, Kubista

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Breite (C), Ševčík, Pešek (70. Aarons) - Oscar - Oršula (64. Pázler)

Náhradníci: Hladký - Pázler, Vukliševič, Kerbr, Nešický, Mashike, Aarons

Branky: žádné

Žluté karty: 78. Hübschman - 67. Potočný

Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka


Diváci: 3338

Reportáž

V úvodu zápasu jsme byli svědky opatrné hry z obou stran. První střelu mezi tři tyče, ale ne výrazněji nebezpečnou, si připsal v 8. minutě liberecký kapitán Breite. Po čtvrt hodině hry přilétl do vápna Slovanu přetažený centr na Holeše, který se ho ve skluzu snažil vrátit před bránu. Pozorný Karafiát zažehnal včas nebezpečí. Filip Nguyen si připsal první zákrok v 17. minutě, kdy pálil osamocený Jovović ve vápně doprostřed brány. O chvíli později pálil z otočky Potočný pouze do obránce.

Ve 23. minutě byl mimo zraky sudích atakován Roman Potočný jedním z jabloneckých hráčů. Poté se na hřišti začalo přiostřovat. Na gólové šance se však stále čekalo. Mozek liberecké hry Ševčík ve 28. minutě nejprve skvěle převzal míč u střídaček, následně posadil na zadek Holeše, ale centr skončil na stoperovi. Vzápětí pálil Pešek zpoza vápna. Střela se bohužel točila ven z brány a skončila vedle. Na druhé straně střílel Jovović těsně nad.

Hráči jakoby se v té zimě ne a ne dostat do tempa. Jediným větším vzrušením tak byl centr z levé strany do rukavic Nguyena ve 37. minutě. Nguyen chvíli před přestávkou vyběhl daleko za vápno aby pomohl obraně a odhlavičkoval míč na jednoho z jabloneckých obránců. Ten se pokusil pálit do prázdné brány, ale střela letěla hodně mimo. To bylo v prvním poločase vše. Branku jsme neviděli.

Ani druhý poločas nenabízel podívanou hodnou derby. Až v 58. minutě přistál přetažený centr u střídajícího Acosty. Jeho přihrávku před bránu kryl Nguyen. Na druhé straně centroval do malého vápna Ševčík. Jak Oršula tak i Pešek na míč nedosáhli. O chvíli později vyslal nepovedenou střelu na Hrubého Potočný. Jablonecký Acosta pálil za vápnem pouze nad. Zatím největší událostí tak byla vhozená dýmovnice z domácího kotle na trávník, kvůli které se chvíli nehrálo.

V 72. minutě pálil po odraženém míči z rohu Potočný vysoko nad. I další libereckou střelu si připsal Potočný. Po zpracování stehnem pálil z voleje těsně mimo. V 76. minutě fauloval ve vápně Koscelník Acostu a sudí Jílek nařídil pokutový kop. Nguyen se vytáhl a Považancovu střelu po zemi vyrazil! Ani poté se hra výrazně nerozhýbala. Až v 85. minutě pálil jablonecký Holeš nad.

Jablonec se na konci zápasu dostal do tlaku. Trávníkovu střelu z 89. minuty vyrazil Nguyen na roh. Další akci jabloneckých zastavil ofsajd. V nastaveném čase se po libereckém rohu hnali dva jablonečtí na našeho jediného obránce. Acosta ve vyložené šanci branku naštěstí přestřelil! Utkání tak skončilo bez branek 0:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Rada (FK Jablonec): Bylo to pro nás těžké utkání. Liberec se na utkání dobře připravil. Taktiku postavili na rychlostních hráčích, jako je například Pešek. Věděli, že jsme za sebou měli čtvrteční zápas proti Astaně. Prvních 10 minut jsme čekali, co předvede soupeř. Poté jsme se dostali do tempa, ale nedotáhli jsme finální přihrávky. Soupeř hrozil ze situací po stranách. První poločas byl dost vyrovnaný. I nadále jsme chtěli hrát aktivně, což se nám dařilo. Měli jsme dvě vyložené šance. Nejprve penaltu a v závěru situaci dva na jednoho, která byla stoprocentní. Liberec byl hodně těžký soupeř. Naši hráči odvedli dobrý výkon. Obrana hrála velice kvalitně a soupeře jsme do vyložené šance nepustili.

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): Derby bylo kvalitní. Z našeho pohledu zasloužená remíza. Je pravda, že největší šanci utkání měl Jablonec v podobě penalty, kterou Filip Nguyen perfektně chytil. Herně jsme nepropadli. Bohužel jsme si nevytvořili gólovou šanci. Výsledek 0:0 tedy musíme brát.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Pepsi
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna