FC Slovan Liberec | Druhý brankářský den pro mladé gólmany z regionu se vydařil
Menu Další Zavřít Zavřít
06.02.2024

Druhý brankářský den pro mladé gólmany z regionu se vydařil

Akademie
Liberec - Minulý pátek se na stadionu U Nisy sešly dvě desítky nadějných brankářů i brankářek a absolvovaly zde pestrý celodenní program. Jednalo se o již druhý Brankářský den pro mladé gólmany z regionu. Brankářská akademie bude i nadále pokračovat samostatnými tréninky v následujících termínech.
Brankářská akademie

V pátek 2. února 2024 proběhnul již druhý Brankářský den naší Brankářské akademie FC Slovan Liberec, kde v rámci jednodenního kempu nabídli trenéři akademie ve spolupráci s trenérem brankářů A týmu Markem Čechem pro mladé brankářské naděje ročníků 2009-2014 tři tréninkové jednotky zaměřené na základní brankařské dovednosti, míčovou techniku, kondiční a gymnastickou připravenost.

Akce se celkem zúčastnilo dvacet gólmanů včetně dvou brankářek. Mezi nimi bylo i několik nováčků. Program kempu byl primárně zaměřen na přípravu mladého brankáře, ale zároveň byl doplněn o další aktivity, jako např. videorozbor, prohlídka stadionu či autogramiáda a beseda s Markem Čechem a jeho svěřenci z ligového týmu Slovanu. Tentokrát dorazili Hugo Jan Bačkovský, Olivier Vliegen i Lukáš Hasalík.

Brankářky a brankáři, kterým nezvykle přálo i počasí, si celý den náramně užili, a na závěr si převzali Certifikát o absolvování a jako dárek i brankářský set s logem Brankářské akademie.

Poděkování si zaslouží tým trenérů ve složení Marek Čech, Lumír Kübel, Miroslav Samoel, Jakub Kroupa, Jindřich Musil, Václav Trojan, Ivana Pižlová a Nikol Pižlová.

Jak páteční den hodnotí šéftrenér Brankářské akademie Lumír Kübel? „Jsem velice rád, že se Brankářského dne zúčastnil tak velký počet mladých brankářů. Když jsme na začátku s ředitelem Akademie Mgr. Šimoníčkem probírali myšlenku založení tohoto projektu, tak jsme ani nedoufali, že by mohl být tak úspěšný. Brankářská akademie vznikla za účelem nabídky brankářských tréninků, a to na úrovni, kde je tento servis obvykle nedostačující. Jedná se hlavně o úroveň divizního, krajského nebo okresního fotbalu. Naší snahou je, aby i brankáři v klubech na nižší výkonnostní úrovni dostali kvalitní a pravidelný brankářský trénink.
Velký dík v rámci projektu patří patronovi akademie Marku Čechovi, který se aktivně zúčastnil všech akcí, a dále Mírovi Samoelovi, který je nedílnou tváří celého projektu. Nerad bych opomněl i další členy trenérského štábu Jindru Schölera, Ivu Pižlovou, Jindru Musila a Jakuba Kroupu.
Největší zásluhu na zlepšení výkonnosti mají samotní brankáři. Těmi nejdůležitějšími aspekty jsou vůle, vytrvalost, pracovitost, odhodlání a maximální nasazení. Velkou roli hrají i rodiče, kteří musí obětovat čas, finanční prostředky a vynaložit nemalou podporu.“

„Jsem moc rád, jak celý projekt Brankářské akademie roste. Brankářský den to opět potvrdil a myslím, že trenéři odvedli pořádný kus dobré práce a děti odcházely spokojené,“ komentoval akci ředitel Akademie mládeže FC Slovan Liberec Milan Šimoníček.

Partnerem projektu Brankářské akademie FC Slovan Liberec se stala ČSOB, která fanouškům nabízí klubovou platební kartu s mnoha výhodami. Více se dočtete v sekci www.fcslovanliberec.cz/karta.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec AGRO CS a.s.
Mediální partneři
eFotbal Hattrick
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B