FC Slovan Liberec | Domácí derby! Béčko v neděli vyzve rezervu Jablonce
Menu Další Zavřít Zavřít
20.04.2024

Domácí derby! Béčko v neděli vyzve rezervu Jablonce

Redakce
Liberec – Derby je tu. Béčko nastoupí do druhého vzájemného utkání s rezervou Jablonce, teď bude mít na své straně výhodu domácího prostředí. Přijďte naše mužstvo v neděli od 10:15 podpořit, hraje se na Městském stadionu.

Pohyb v klidném středu tabulky bez sestupové hrozby. Tak by se dala shrnout dosavadní pozice B-týmu ve skupině B ČFL, kde bojuje ve své premiérové sezoně po návratu do třetí nejvyšší soutěže o co nejlepší umístění. Aktuálně výběru trenéra Jakuba Haranta patří 9. příčka s 26 vybojovanými body a neutrálním skóre 31:31. Rozhodnuto ovšem ani zdaleka není, na jaře se body rozmělňují napříč celou tabulkou a hned tři ostatní celky mají stejnou výchozí pozici.

„Myslím, že kluci utkání zvládli a odehráli dobrý zápas. Škoda závěru duelu, kdy rozhodčí odpískal pokutový kop, ze kterého pramenila vyrovnávající branka a také červená karta po druhé žluté pro Lukáše Kočku. Obě branky jsme vstřelili po dobře kopnutých standardních situacích. Naopak z rohového kopu jsme inkasovali,” hodnotil poslední duel s Baníkem Most - Souš hlavní trenér. Slovan remizoval na půdě soupeře 2:2, předtím porazil Živanice jednoznačně 3:0.

FK Jablonec – Čtyři prohry z posledních pěti utkání

Teď přichází hlavní motivace. Jablonečtí v tabulce okupují šesté místo, na jaře se jim ale prozatím výsledkově tolik nedaří. Porazili Mladou Boleslav 3:1, prohráli ovšem s Hradcem Králové B, Mostem – Souší, Kolínem i Živanicemi. Slovan se v případě výhry může posunout k rivalovi na rozdíl jediného bodu.

První vzájemné utkání vítěze nenašlo. Modrobílí si odvezli z Jablonce bod po remíze 2:2, když přesně pálili Filip Horský a Ondřej Lehoczki. ČFL je s programem oproti FORTUNA:LIZE trochu zpožděná, do konce soutěže zbývá ještě osm kol.

Dorazte naše mužstvo na důležité derby podpořit. Bude to potřeba. Začíná se v neděli od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg La Piazza
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec