FC Slovan Liberec | LIGOVÉ MLÁDÍ VPŘED
Menu Další Zavřít Zavřít
10.07.2020

LIGOVÉ MLÁDÍ VPŘED

Mikuláš Borkovec
Během nahuštěného ligového formátu si připsala spousta mladých hráčů své první nominace do A-týmu. Někteří si dokonce připsali i své první minuty v nejvyšší české soutěži.
Jak vidí danou situaci ředitel Akademie mládeže Petr Silovský?

"S nadsázkou by se dalo říct, že nám poslední kola nadstavby a s tím spojené nepříjemnosti ohledně koronaviru přinesly více radosti než předchozí dvě sezony. Mám na mysli právě zapojení hráčů z akademie v utkáních A-týmu, tedy náš hlavní cíl a smysl naší práce."

"Důležité je nejen vychovávat, ale také hledat možnosti, jak dát mladým hráčům šanci. Někdy je to způsobené systematickou prací a klubovou filosofií, někdy okolnostmi a náhodou. My musíme naši práci dělat co nejlépe, abychom vytvořili zdravý a silný základ pro naše hráče být po konci akademie ve správný čas na správném místě. Jsem šťastný za to, jak nyní ve Slovanu pracujeme na zapojování mladých hráčů do režimu profesionálního fotbalu a chtěl bych touto cestou všem v klubu poděkovat."Vyjadřuje svou spokojenost Petr Silovský.

"Nastoupili jak hráči, kteří prošli naší organizací a můžeme hrdě říct, že jsou to naši odchovanci (nejméně 2 roky v akademii)."

Součástí kádru Pavla Hoftycha je již od zimní přípravy Kristian Michal, který působí ve Slovanu od 15 let. "Krikri" k nám dorazil z klubu TJ Jiskra Mimoň. "Je to skvělý pocit hrát velkej fotbal s hráči, co mají velikou kvalitu. Hodně nám to pomáhá a posouvá nás to v našem růstu." zmiňuje Kristián.

Dalším hráčem a také odchovancem, který má za sebou premiéru v základní sestavě je Radim Černický. Radim působí v klubu, respektive akademii s krátkou pauzu dlouhých 9 let. Do akademie k nám přestoupil z klubu FK Slovan Hrádek nad Nisou. Jak se zpětně ohlíží za utkáním, kde odehrál celou porci minut? "Pocity z utkání jsou smíšené. Mám radost z odehrání celého prvoligového utkání, ale mrzí mě konečný výsledek. Každopádně je to hlavně motivace k další práci v klubu!"

Třetím odchovancem do party je Miroslav Dvořák, hráč jenž byl oporou B-týmu si svými výkony řekl o nominace do našeho A-týmu. "Dvořka" působí v našem klubu od roku 2012, kdy k nám přestoupil z oddílu FK Arsenal Česká Lípa. Již před tímto přestupem využíval po dobu dvou let střídavých startů. S jakými pocity odcházel po své ligové premiéře a utkání v Plzni? "Pocity z prvního startu byly výborné, je to něco po čem touží každý ve Slovanu. Bylo to jen na pár minut, ale bylo to doma U Nisy a navíc jsme vyhráli, takže radost byla dvojnásobná a maximálně jsem si to užil. Co se týče zkušeností ze zápasu v Plzni, tak to byla velká škola, cenné zkušenosti a motivace do další práce."

Dalším mladíkem v sestavě proti Plzni byl také Jan Šulc, který je rovněž odchovancem klubu.

"Nastoupili ale také hráči, kteří drtivou část své mládežnické kariéry strávili jinde a naším úkolem je a bylo je zapracovat do dospělého fotbalu. Nejsou to naši odchovanci, proto je v případě Michala Berana na místě vyzdvihnout výbornou práci Slovácka a v případě Milana Králíčka Hradec Králové. Jsme rádi, že jsme je přivedli a mohli jsme jim dát poslední rok šanci v naší akademii." uzavírá ředitel Akademie mládeže.

Současné minuty na hřišti bereme jako motivaci k tomu začít vídat naše hráče pravidelně v základní sestavě. A motivace je to pro nás obrovská!

DĚKUJEME VŠEM TRENÉRŮM SLOVANU LIBEREC, KTEŘÍ SE PODÍLELI NA VÝCHOVĚ KLUKŮ, DĚKUJEME KLUKŮM ZA JEJICH PRACOVITOST A PŘEJEME PLNO NEZAPOMENUTELNÝCH ZÁŽITKŮ V DRESU SLOVANU LIBEREC. Současné minuty na hřišti bereme jako motivaci k tomu začít vídat naše hráče pravidelně v základní sestavě. A motivace je to pro nás obrovská!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Procentrum
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna