FC Slovan Liberec | Liberecká fotbalová školička má za sebou úspěšný náborový trénink
Menu Další Zavřít Zavřít
21.09.2023

Liberecká fotbalová školička má za sebou úspěšný náborový trénink

Akademie
Liberec - Po prvním květnovém náboru proběhl ve středu 20. září i druhý náborový trénink nově vzniklé Liberecké fotbalové školičky, na který dorazilo na čtyři desítky kluků i holek. Společně s klubovým maskotem Slovánkem a několika hráči i hráčkami prvoligových týmů Slovanu Liberec si děti celou akci v areálu na Letce moc užily, jak si můžete prohlédnout i ve fotogalerii uvnitř článku.

Nemohli jste na náborovou akci dorazit? Nevadí! Nábor dětí ve věku 4-7 let probíhá celoročně a všechny potřebné informace i kontakty najdete na našem webu v sekci Akademie - Školička.

Liberecká fotbalová školička

Tréninky ve fotbalové školičce jsou zaměřené na všestranný pohybový rozvoj dětí hravou formou a budování pozitivního vztahu ke sportu a aktivnímu životnímu stylu. V propojení s FC Slovan Liberec bude tradiční tréninkový režim doplňován o další projekty za účelem nastavení správného prostředí podporujícího sportovně-sociální rozvoj dětí. Liberecká fotbalová školička bude zároveň předvýběrem malých fotbalistů do Akademie mládeže FC Slovan Liberec.

Partnerskými kluby jsou TJ Sokol Ruprechtice, TJ Sokol Doubí, TJ Slovan Vesec, TJ Jiskra Vratislavice a SK VTJ Rapid Liberec.

„Liberecká fotbalová školička je nově vzniklý projekt pro děti ve věku 4-7 let, který nám zásadně mění strukturu a formu náboru do FC Slovan Liberec. Na základě dohody s partnerskými oddíly nyní nabízíme dětem fotbalové školičky pod jednotnou hlavičkou na více lokalitách v Liberci než dosud. Náš klub celý projekt organizačně a metodicky zaštiťuje,“ vysvětluje ředitel Akademie FC Slovan Liberec Milan Šimoníček a ozřejmuje hlavní vizi: „Máme dva cíle. Tím prvním je zvýšení kvantity dětí v regionálním fotbalu. Když se nám podaří naplnit tento cíl, tak nám to logicky přinese i naplnění druhého cíle, kterým je zvýšení kvality hráčů v naší Akademii. Z tohoto důvodu považuji tento projekt za nejdůležitější pro budoucnost libereckého fotbalu.“

Jak se děti z liberecké fotbalové školičky dostanou do týmů FC Slovan Liberec? „První výběrovou kategorií bude až U8. Děti, které nebudou vybrány do našeho klubu, budou moct dál pokračovat ve svých týmech, v prostředí, které znají. Věříme, že díky tomu u fotbalu zůstanou,“ doplňuje Šimoníček.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Fehrer
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio