FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 1:2pen
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2024

Pro ženy skončil pohár v semifinále, po penaltovém rozstřelu postoupilo Slovácko

Ondřej Marko
Liberec - Na fotbalistky Slovanu čekal v semifinále Poháru žen FAČR těžký soupeř, a to Slovácko. Do utkání vstoupily výborně, hned v šesté minutě se trefila Švíbková. Hostují hráčky však za dvacet minut srovnaly. Zbytek utkání skončil bez branek, muselo se tak rozhodnout penaltami. V nich bylo úspěšnější Slovácko, které proměnilo čtyři, Slovan tři. Ženy tak pohár skončily v semifinále.
Pohár, neděle 14.4.2024, 15:00, Stadion U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:2pen
(1:1)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: Pižlová - Kantarská, Tenkrátová, Švíbková, Huvarová, Šušolová, Ducháčková (67. Harvilová), Šubrtová, Goretkiová (87. Košťálová), Růžičková, Dinh (62. Buryánová)
1.FC Slovácko: Fraňková - Polášková, Ohlídalová (67. Obadalová), Klímová, Nyby, Pěčková, Krejčířová (72. Škerdová), Polášková, Jonášová, Střížová (72. Surová), Kashima (67. Jančářová)
Branky: 4. Švíbková - 25. Nyby

Žluté karty: 90. Růžičková - 25. Polášková, 30. Krejčířová Rozhodčí: Pachtová – Špindlerová, Holakovská


Diváci: 658

Reportáž

Fotbalistky nastoupily do semifinále Poháru žen FAČR poté, co naprosto jednoznačným způsobem prošly přes osmifinále (4:0 s DFK Bohemians) a čtvrtfinále (4:0 s Baníkem Ostrava). Bylo ovšem od počátku jasné, že se Slováckem to tak snadné nebude. V ligové tabulce se totiž nachází na třetím místě, zatímco Bohemians hrají třetí ligu a Ostrava je předposlední (v první lize).

Avšak do utkání vstoupil náš tým výborně, hned v šesté minutě se totiž prosadila Andrea Švíbková. Po inkasované brance se do aktivního útočení pustili i hosté, což vedlo v 27. minutě ke srovnání stavu po brance Marie Nyby. Po zbytek celého utkání se oba celky snažily strhnout vítězství na svou stranu, náš tým k tomu hnala i početná divácká kulisa a dobrá atmosféra. Ve finále ovšem defenzivy fungovaly výtečně na obou stranách a žádný gól nepropustily. Rozhodnout se tak muselo až penaltami.

Penalty:

1. série- Pěčková (Slovácko) proměnila x Harvilová (Slovan) neproměnila

2. série- Nyby (Slovácko) neproměnila x Růžičková (Slovan) proměnila

3. série- Klímová (Slovácko) proměnila x Šušolová (Slovan) proměnila

4. série- Obadalová (Slovácko) proměnila x Šubrtová (Slovan) neproměnila

5. série- Jančářová (Slovácko) neproměnila x Buryanová (Slovan) proměnila

6. série- Polášková (Slovácko) proměnila x Kantarská (Slovan) neproměnila

Slovácko zvítězilo na penaltách 4:3 a postoupilo tak do finále Poháru žen FAČR.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Nezbývá než pogratulovat soupeři k postupu. Troufám, si říct, že jsme si v utkání vypracovali více brankových příležitostí a závarů po standardních situacích než Slovácko. Vydařil se nám vstup do zápasu, kdy jsme využili jeden z rohových kopů. S úsilím, se kterým jsme do zapasu šli, bylo veliké a odhodlání jít za postupem, netřeba slov. Holky se v zápase vydaly ze všech sil a to na obou stranách. My jsme bohužel ti smutnější, neuspěli jsme v penaltovém rozstřelu, ten je vždy loterie. Slovácko hrozilo z rychlých brejku, se kterými jsme se až na jednu situaci vypořádali. Každopádně zápas měl svou kvalitu, naši fanoušci by si za podporu a fandění odměnu v podobě postupu rozhodně zasloužili. Cítíme, že jsme dnes byli opravdu blízko.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Gasservis
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal