FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Hradec Kr. B 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
05.05.2024

Béčko pokračuje na vítězné vlně! Rezervu Hradce Králové přehrálo 3:1

Redakce
Liberec – Další posun tabulkou vzhůru a další výhra. B-tým Slovanu prodloužil šňůru zápasů bez porážky, aktuálně jich má už pět v řadě, hned čtyřikrát navíc bral tři body. V neděli na Městském stadionu přehrál rezervu Hradce Králové 3:1. Přesně pálili tři různí střelci Jakub Hudák, Sebastian Kop a Jindřich Machotka.
25.kolo, neděle 5.5.2024, 10:15
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
3:1
(1:0)
FC Hradec Králové BFC Hradec Králové B
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Kuľha, Michal, Wydrzynski (68. Machotka) – Lexa, Kop (87. Horňáček), Kočka (68. Málek), Lupoměský (87. Bartoš) – Hudák, Chidera Okoh (78. Hadaščok)
FC Hradec Králové B: Čábelka – Baloun, Holovatskyi, Mahr (82. Musil), Kejř, Boniš, Vobejda (78. Šípek), Rada, Březák (57. Hruška), Kadrmas, Jurčenko (78. Hypšman)
Branky: 32. Hudák, 73. Kop (Hudák), 90+6. Machotka – 57. Mahr. Rozhodčí: J. Beneš – A. Beneš, Doubrava. ŽK: 35. Wydrzynski, 51. Chidera Okoh – 90. Kejř. Diváci: 120.

Reportáž

Do první vážnější šance utkání se dostali hosté. Po rohovém kopu nebezpečně zakončoval Jurčenko, balon ale mezi tři tyče hlavičkou nenasměroval. Na druhé straně se naopak měnilo skóre. K přízemní ráně ze střední vzdálenosti se propracoval Jakub Hudák a Čábelka se natahoval marně.

Ke konci poločasu mohl zvýšit náskok našeho mužstva Kop, tentokrát však hradecký gólman předvedl dobrý reflexivní zákrok. Hasalíkovi jen o malou chvíli později pomohlo břevno, které rozduněl prudkou střelou Kejř. Východočeši vyrovnali po přestávce, nakrátko rozehraný roh zužitkoval výstavním technickým pokusem Jan Mahr, míč zapadl přesně do šibenice a bylo to 1:1.

Modrobílí se ovšem hnali za třemi body. V 67. minutě dobře zasáhl Hasalík proti Jurčenkovi a zanedlouho naskočil na Hudákův prudký centr do šestnáctky Sebastian Kop, jenž dotlačil míč za záda Čábelky. Hosté v samotném závěru nastavení zariskovali a hradecký brankář zamířil až do libereckého vápna, balonu se však zmocnilo naše mužstvo a Jindřich Machotka po rychlém brejku uklidil balon do odkryté brány.

Béčko se díky vítězství posunulo na šestou příčku tabulky s 35 vybojovanými body. Do konce skupiny B ČFL zbývá odehrát pět duelů a Slovan má v premiérové sezoně po postupu z Divize jistotu záchrany ve třetí nejvyšší soutěži.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Kluci odehráli těžký zápas. Hradec byl dopředu nebezpečný a v několika situacích při nás stálo štěstí. Opět se nám dařila výstavba hry. Jsem rád, že jsme zápas rozhodli v náš prospěch. Tým si výhru za pracovitost a výkon zaslouží.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl