FC Slovan Liberec | Derby je speciální zápas, který budeme chtít zvládnout, burcuje Michael Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2022

Derby je speciální zápas, který budeme chtít zvládnout, burcuje Michael Rabušic

Martin Soukup
Liberec - Zkušený útočník Michael Rabušic na předzápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů, kde mluvil o tom, jak je zápas s Jabloncem speciální a důležitý pro liberecký region. Do utkání nezasáhne zraněný Jan Matoušek ani kapitán Theodor Gebre Selassie, který si odpykává trest po vyloučení.

Jak vnímáš nepříznivé výsledky v posledních kolech?

Poslední zápasy nebyly ideální. Musíme se nějak nastartovat. Teď přijede Jablonec, což je pro nás samozřejmě speciální zápas, který budeme chtít zvládnout.

Jak osobně vnímáš tento zápas? Je to hodně prestižní a vyhecované i v kabině?

Jelikož jsem tady déle než někteří kluci v kabině, tak to prožívám více než ti, co přijdou třeba z Prahy a jsou tu chvíli, takže se snažíme do nich dostat, že je to důležitější zápas. Hlavně pro to město, pro tento region, takže aby byli více připravení a nachystaní než obvykle.

Může vám úspěch v derby zvednout sebevědomí?

Posledních pár zápasů to výsledkově nebylo dobré, proto ta příležitost je velká to nějak nastartovat na ty poslední zápasy a já nevidím větší motivaci a lepšího soupeře než je Jablonec, abychom pro to město vyhráli.

Jak moc vám bude chybět zraněný Jan Matoušek?

O tom se nemusíme bavit. To je zkušený hráč, který nám strašně pomáhá a poslední zápasy také hrál dobře, takže určitě je to ztráta, ale ta sezona je dlouhá a my se s tím musíme vyrovnat.

Jaký máš pohled na současný Jablonec?

Abych řekl pravdu, moc Jablonec nesleduji. Pouze tento týden, kdy se na ně chystáme, tak jsme viděli nějaké video. Trenér nám ukázal, jak na ně hrát, takže doufám, že to splníme.

Jak jako útočník vnímáš jabloneckého hráče Joshuu Akpudjeho?

Je to takový klasický obránce z Afriky, kteří teď do Česka často chodí. Jsou velcí, silní a takový hráč do soubojů, ale myslím si, že v každém týmu nějaký takový je.

Čekáš, že s ním van Buren podstoupí hodně soubojů?

Já doufám, že podstoupí a bude i úspěšný. A věřím, že tu taktiku uděláme takovou, abychom v těch soubojích byli úspěšní. Ale hlavně abychom zápas zvládli.

V posledních dvou derby jsi kopal penaltu, teď ve Zlíně ji kopal van Buren, tak kdo by šel tentokrát?

Myslím si, že je to úplně jedno, hlavně abychom dali gól. Mickovi to teď lepí, takže ať je kope klidně dál.

V lize jste nedali dlouhou dobu gól ze hry. Věříte, že to prolomíte teď v derby?

Samozřejmě v to věříme. Sice jsme nedali ze hry, ale já si myslím, že herně ty zápasy nebyly špatné. Třeba s Ostravou jsme hráli v deseti, ale těch příležitostí jsme tam měli dost, takže doufám, že se to otočí. Samozřejmě jsme to trénovali a trénujeme pořád a já vidím na tréninku, že to v nás je. Jen musí přijít ten zápas, aby se to otočilo a do toho závěru podzimu nás to nakoplo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Masea
Mediální partneři
Náš region Beat radio
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B