FC Slovan Liberec | Generálka na ligu! Slovan čeká souboj s německým Regensburgem
Menu Další Zavřít Zavřít
15.07.2021

Generálka na ligu! Slovan čeká souboj s německým Regensburgem

Redakce
Liberec – Letní příprava pomalu spěje ke svému konci, naše mužstvo čeká závěrečný duel herního kempu. V generálce před ligou se setká s druholigovým německým Regensburgem, vzájemný duel začne v Německu v pátek od 13 hodin. Stream tentokrát k dispozici nebude, ale duel můžete sledovat v aktualizované reportáži na webu. Uvnitř článku si můžete prohlédnout i dvě zábavná videa z rakouského soustředění.

SSV Jahn Regensburg

Poslední utkání přípravy a závěrečná prověrka před ligou. Slovan se v generálce utká s německým Regensburgem, který v minulém ročníku druhé ligy skončil na čtrnácté příčce. Bavorský celek pětkrát v klubové historii vyhrál Bayerischer Pokal (2000/01, 2003/04, 2004/05, 2009/10, 2010/11).

Před startem nové sezony Regensburg sehrál už čtyři přípravná utkání a výkony i výsledky budí respekt. Rakouský Blau-Weiß Linz a SpVgg Oberfranken Bayreuth sestřelil shodně 4:0, Ried porazil 2:0 a s Innsbruckem remizoval 2:2.

Během minulé sezony zároveň dokázal Jahn zároveň postoupit přes Kozly z Kolína nad Rýnem až do čtvrtfinále německého poháru. Vyřadil je až tehdy ještě bundesligový Werder Brémy i s Theem Gebre Selassiem, a to těsně 1:0.

Mezi největší hvězdy nadcházejícího soupeře patří středopolař Max Besuschkow a australský reprezentant Sarpreet Singh. Ten je v Jahnu na hostování z B-týmu Bayernu Mnichov. Inspirativním příběhem si během kariéry prošel Steve Breitkreuz, který zažil v 18 letech ošklivé zranění, ale po dlouhém boji se vrátil na trávníky a nakonec až do druhé bundesligy.

Pro Slovan půjde o vůbec poslední zápas před začátkem nového ročníku. Stream tentokrát po vzájemné dohodě obou klubů nebude k dispozici, průběh ovšem můžete sledovat v aktualizované reportáži na našem webu. Duel začíná v pátečních 13:00 na hřišti SV Schalding-Heining, na předměstí německého Pasova. Hned po utkání zamíří slovaňácká výprava zpátky do Liberce.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Liberecká drbna Náš region