FC Slovan Liberec | Na ženy čeká těžký soupeř, v lize nastoupí doma proti Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
07.03.2024

Na ženy čeká těžký soupeř, v lize nastoupí doma proti Slavii

Šimon Knopp
Liberec - Po úspěšném postupu v poháru se fotbalistky Slovanu představí i v lize. V jedenáctém kole na ně čeká nelehký úkol, nastoupí totiž proti první Slavii, která je v letošní sezoně v lize doposud neporažená. Hrát se bude v sobotu od 10:30 hodin, a to na umělé trávě na hřišti Sokola Doubí.

SK Slavia Praha

Fotbalistky pražského celku mají za sebou náročnou přípravu. Jako jediný český tým totiž nastupovaly ještě v lednu k zápasům ve skupině Ligy mistryň, kam postoupily po úspěšné kvalifikaci proti týmu Ol. Kluž. Postupně se představily proti St. Poltenu, Brannu a Lyonu. V nelehké konkurenci se rozhodně neztratily. Proti St. Poltenu zvítězily 1:0, s Brannem těsně prohrály (0:1) a na závěr zaskočily Lyon, se kterým remizovaly 2:2 díky brance z nastavení. Bohužel v součtu hráčky Slavie získaly že šesti zápasů “pouze” pět bodů, což jim na postup nestačilo a play-off Ligy mistryň se bude muset obejít bez jejich účasti.

Kromě mistrovských zápasů stihly hráčky Slavie odehrát i jeden přípravný duel. V únoru se představily proti Katowicím a po brankách Xiao a Szewieczkové se radovaly s výhry 2:1. Formu si následně přenesly i do českého poháru. V něm nastoupily ve venkovním prostředí proti Lokomotivě Brno a nezaváhaly. Vyhrály rozdílem šesti branek a navíc udržely i čisté konto. V semifinále je bude čekat derby, ve kterém se představí venku proti Spartě.

Vrátíme-li se k ligové scéně, zjistíme, že tento ročník je pro Slavii velmi povedený. V deseti zápasech Pražanky ani jednou nezaváhaly a s plným počtem bodů drží první místo s pětibodovým náskokem na druhou Spartu. Chlubit se rovněž mohou skvělým skóre 48:1, jedinou branku inkasovaly ve třetím kole proti Slovácku.

FC Slovan Liberec

Fotbalistky Slovanu se po zimní přestávce rovněž představily v českém poháru a svůj zápas zvládly na jedničku. Proti ostravskému Baníku se dostaly do rychlého vedení, neinkasovaly a mohly se radovat z výhry 4:0 díky brankám Šušolové, T. Černé, Harvilové a Buryánové. Podobně jako Slavia i Liberec postoupil mezi nejlepší čtyři celky a o finále se utká 13. dubna doma proti Slovácku.

Při posledním vzájemné ligovém střetnutí mezi Slavii a Slovanem se z výhry radoval pražský tým. Ve čtvrtém kole inkasovaly hráčky libereckého celku nejprve z kopačky Křivské, které v minulé sezoně ještě oblékala liberecké barvy. Následovala proměněná penalta Šurnovské a ve druhé půli se dokázala prosadit i Růžičková, jež hostuje pro zbytek sezony v Liberci. Výsledné skóre 3:0 znamenalo plný bodový zisk pro Slavii.

K utkání proti Slavii nastoupí svěřenkyně trenéra Myslivce v sobotu od 10:30 hodin na hřišti Sokola Doubí. Pokud nechcete na jejich zápase chybět, můžete je podpořit přímo na místě!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona A net
Mediální partneři
Náš region eFotbal