FC Slovan Liberec | Poslední domácí zápas základní části, ženy v sobotu přivítají Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
21.03.2024

Poslední domácí zápas základní části, ženy v sobotu přivítají Slovácko

Šimon Knopp
Liberec - Základní část ženské nejvyšší soutěže se pomalu chýlí ke konci. Zbývají poslední dvě kola a liberecké fotbalistky stále bojují o čtvrté místo zaručující Skupinu o titul. V sobotu od 14 hodin se ve 13. kole představí na umělé trávě na hřišti Sokola Doubí proti Slovácku. Neváhejte a přijďte je během reprezentační přestávky mužů podpořit v duelu s třetím týmem tabulky!

1. FC Slovácko

Fotbalistky z Uherského Hradiště předvádějí tuto sezonu povedené výkony a v tabulce drží třetí příčku za druhou Spartou, na kterou ztrácejí šest bodů. Ve dvou ligových zápasech po zimní přestávce zatím neprohrály. Na úvod sice pouze remizovaly v domácím prostředí s Plzní 1:1, ovšem v následujícím utkání s Baníkem ukázaly svoji sílu a vyhrály 3:0. Skvělým výkonem se dvakrát na listinu střelců zapsala Kanaďanka Kashima, která přestoupila v zimě z litevského týmu Gintra.

Kromě ligové soutěže Slovácko stále bojuje i v českém poháru žen. Po výhrách v osmifinále proti Zlínu (8:0) a ve čtvrtfinále proti Pardubicím (7:0), na ně čeká semifinálový duel právě proti Slovanu. Ten je v plánu 13. dubna a fotbalistky Slovácka budou hrát v Liberci.

Stěžejní hráčkou Slovácka je bezesporu Aneta Polášková, která v této sezoně vstřelila již šest branek. V závěsu za ní je sedmnáctiletá Markéta Jančářová, jež se trefila čtyřikrát. Po zimní přestávce se v bráně usídlila Adéla Fraňková, která nasbírala v lize již tři čistá konta.

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky po porážce se Slavií 1:4 nezvítězily ani v minulém kole, když pouze remizovaly s Plzní 0:0. Přesto je výsledek nemusí tolik mrzet, protože si díky němu upevnily pozici v tabulce, kde jim přísluší čtvrtá příčka se 17 body (stejně jako Plzeň, ale Slovaňačky mají lepší vzájemné zápasy i skóre). Na třetí Slovácko ztrácí Slovan v tabulce zatím šest bodů.

Při pohledu na vzájemné zápasy mezi Libercem a týmem z Moravy zjistíme, že se v posledních duelech více dařilo celku z Uherského Hradiště. V minulých dvou zápasech totiž vyhrály hráčky Slovácka, ovšem v utkání, které se hrálo na severu Čech se radovaly z výhry fotbalistky Slovanu. V sezoně 2022/23 výhru 2:0 vystřelily Bužková a Šubrtová.

K utkání proti Slovácku nastoupí svěřenkyně trenéra Myslivce v sobotu od 14 hodin na hřišti Sokola Doubí. A vy je můžete podpořit přímo na místě!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Liberecký kraj
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls