FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Chrudim - FCSL 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
01.08.2020

Slovan porazil v prvním přípravném zápase Chrudim 2:1, prosadil se Rabušic a Pešek

Šimon Knopp
Liberec/Přepeře - Slovan sehrál svůj první přípravný zápas před začátkem nové sezóny. Soupeřem mu byla druholigová Chrudim. V první půli jsme branku neviděli, i přes šance na obou stranách. Až ve druhém poločase se prosadil Rabušic, na kterého navázal Pešek. Bohužel jsem následně inkasovali z kopačky Sokola, ale další branku jsme poté neviděli. Slovan zvítězil 2:1.
Příp., sobota 1.8.2020, 11:00
MFK Chrudim MFK Chrudim
1:2
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
MFK Chrudim:

Zíma – Hlavsa, Havel, Rubeš, Trávníček – Kesner (C), Verner – Breda, Havlena, Sokol – Mužík

Náhradníci: Gregovský - Řezníček, Zukal, Fofana, Javůrek, Krištof, Dostálek, Bašek, Rybička
FC Slovan Liberec:

Knobloch (46. Hasalík) - Fukala, Kačaraba, Dvořák, Kosek - Šulc (46. Králíček), Michal, Barac (46. Černický), Pešek - Csáno, Rabušic

Branky: 66. Sokol - 58. Rabušic, 62. Pešek


Reportáž

Do jednoho z prvních útoků se hnal již ve druhé minutě Slovan, Pešek po kontaktu ve vápně upadl, ale penalta se nepískala. Na druhé straně hlavičkoval ve slibné pozici osamocený útočník Chrudimi, bránu netrefil. Velkou šanci neproměnil ve čtvrté minutě Rabušic, když postupoval sám na Zímu, brankář hráčů v červených dresech zmenšil úhel a střelu vyrazil na roh. Penalty se dožadovala i Chrudim po zákroku Michala ve vápně, rozhodčí ukázal hráčům, ať pokračují ve hře.

Ve 24. minutě se dostal ke střele ve vápně Mužík, branku Knoblocha jen těsně přestřelil. Velkou šanci měl stejný hráč ve 35. minutě po hrubce v obraně. Mužík šel sám na gólmana, snažil se mířit k tyči, avšak těsně minul. I nadále byla Chrudim aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem, ve 40. minutě střílel agilní Mužík. Jeho točený pokus se mezi tři tyče nevešel.

Ve druhém poločase musel první komplikovanější situaci řešit Knobloch. Střelu soupeře pouze vyrazil před sebe, naštěstí mu pomohla naše obrana, která míč odkopla. První branku zápasu jsme viděli v 59. minutě. Po přihrávce z křídla se uvolnil Michael Rabušic, podruhé již tváří v tvář brankáři nezaváhal. O tři minuty jsme šli do dvougólového vedení. Fukala přihrál na křídlo Jakubu Peškovi, ten se prodral do vápna a z úhlu Zímovi nedal šanci.

Po útoku z křídla se prosadila i Chrudim, konkrétně Pavel Sokol. Oba naši hráči bránili na přední tyči a nechali volného chrudimského fotbalistu, jenž měl už jednoduchou práci a zakončoval do prázdné branky. Ve zbytku utkání větší šance k vidění nebyly, až na střelu jednoho z Chrudimských, která mířila mimo Hasalíkovu branku. Slovan tedy zvítězil 2:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna