FC Slovan Liberec | Další prověrka. Slovan změří síly s Vysočinou Jihlava
Menu Další Zavřít Zavřít
16.01.2024

Další prověrka. Slovan změří síly s Vysočinou Jihlava

Tomáš Honzejk
Liberec - První duel letošního roku Slovan zvládl a porazil tým z polské Legnice 3:0. Ve druhém přípravném utkání se svěřenci Luboše Kozla představí v Nymburce, kde se postaví proti druholigovému celku FC Vysočina Jihlava. Zápas se odehraje ve středu 17. ledna od 11:30.

FC Slovan Liberec

Naši hráči se před odjezdem na turecké soustředění připravují v domácích podmínkách a zatím odehráli jeden přípravný zápas. Proti polskému celku MKS Miedź Legnica se postupně prosadili v prvním poločase Olaf Kok a Lukáš Letenay, na konci zápasu pojistil výhru Ľubomír Tupta. Za hosty nedokázal skórovat nikdo, a tak po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli skóre 3:0.

Kromě přípravných zápasů jsou hráči také v plné tréninkové zátěži a je dobře, že se během zimních dnů zatím nikdo nezranil, což kvituje také hlavní trenér. „V tomto podnebí a počasí, které panuje, to není ideální příprava. Trénuje se na umělé trávě a musíme se s tím vyrovnat. Jsem rád, že nemáme závažnější zdravotní problémy a doufám, že to takto vydrží až do soustředění v Turecku,“ vyhlíží Luboš Kozel termín 21. ledna a odlet za příjemnějším počasím a přírodními trávníky.

FC Vysočina Jihlava

Modrožlutý klub, kterým prošli například i Michael Rabušic či Theodor Gebre Selassie, byl založen v roce 1948 pod názvem PAL Jihlava. V roce 1995 došlo k velké fúzi s SK Jihlava, jedním z tradičních jihlavských fotbalových klubů. Svůj současný název nese od roku 2000. V české nejvyšší fotbalové soutěži působila Jihlava v sezónách 2005/06 a 2012/13–2017/18.

Klub, jehož trenérem je David Oulehla, hraje druhou nejvyšší fotbalovou soutěž od svého sestupu v roce 2018. Po podzimní části se nachází na pátém místě se ziskem 25 bodů, což je o devět méně, než má první MFK Vyškov. Jihlava zatím sehrála, stejně jako Slovan, jeden přípravný duel, a to proti Českým Budějovicím. Přestože prohrávala 0:2, dokázala nakonec uhrát remízu, když se v 75. minutě trefil z penalty Tall a v 86. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Vedral.

Jihlavští stále čekají na velký úspěch. Těmi největšími jsou postupová druhá místa ve druhé nejvyšší soutěži v ročnících 2004/05 a 2011/12. Stejnou pozici obsadila Vysočina také v sezoně 2018/19, jenže v baráži proti ligové Karviné neuspěla, když prohrála 1:2 a remizovala 1:1, což znamenalo setrvání ve druhé lize.

Není to tak dávno, co se oba celky naposledy potkaly. Konkrétně 7. července minulého roku taktéž v rámci přípravy a taktéž v Nymburku. Tím ale podobnosti obou utkání stále nekončí. I v létě to bylo pro Slovan poslední přípravné utkání před odjezdem na soustředění. Doufejme, že výsledek stejný nebude, jelikož začátkem prázdnin se svěřenci Luboše Kozla střelecky neprosadili a po gólech jihlavských Fraňka a Fily prohráli 0:2. Reportáž z tohoto zápasu si můžete připomenout na odkazu zde.

Pokud se podaří zprostředkovat stream ze středečního duelu, bude odkaz zveřejněn v aktualizované reportáži zde na webu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Nisa Liberec
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls