FC Slovan Liberec | Lukáš Červ po vítězství nad Ostravou: Ukázali jsme, že pracujeme dobře týmově
Menu Další Zavřít Zavřít
23.07.2023

Lukáš Červ po vítězství nad Ostravou: Ukázali jsme, že pracujeme dobře týmově

Šimon Knopp
Liberec - Slovan dokázal vstoupit do nového ročníku nejvyšší české soutěže vítězně, když doma porazil v prvním kole ostravský Baník 3:1. Na výhře se podílel jednou trefou, trochu netradičně hlavou, i záložník Lukáš Červ. „Byl jsem překvapený, zůstal jsem vlastně sám někde na středu brány. Fukymu se výborně povedl centr, na mně to už bylo jen trefit do brány, protože jsem byl opravdu blízko,“ popisoval svůj gól mladý záložník.

Jak bys zhodnotil dnešní výkon?

Myslím, že do zápasu jsme docela dobře vstoupili. Věděli jsme, co máme proti Baníku hrát, kde mají slabiny. To, že hrají v podstatě na celém hřišti jeden na jednoho, a když to Luka sklepne, tak můžeme vyrážet do poměrně otevřené obrany, což se hlavně v první půli ukázalo. Kdybychom kolikrát zachovali klidnou hlavu a lépe to fotbalově vyřešili, tak jsme mohli dát v první půli více gólů, šance na to určitě byly. Ale potom na konci můžeme být rádi, jak jsme zvládli druhou půli. V kabině jsme si říkali, že do toho musíme hlavně dobře vstoupit a nám se povedl úplný opak. Vlastně ve 46. minutě jsme měli rozehrávku a hned z toho byla penalta. Ukázali jsme, že pracujeme dobře týmově. Nenechali jsme se tím složit, gólem na 3:1 jsme se uklidnili a poté jsme to bez nějakých větších šancí na obou stranách dohráli.

Jak moc důležitý byl třetí gól, i v kontextu celého utkání?

Asi i nejdůležitější, potom, co jsme do druhé půle nevstoupili úplně dobře. Baník byl potom na koni. Myslím, že nám hodně pomohlo, že jsme dali gól na 3:1. Nás to trošku nakoplo, je zase naopak trochu utlumilo.

Trefuje se Doumbia na tréninku takhle často?

On na tréninku vlastně moc nestřílí (smích). Ale když už máme pak střelbu, tak to jednou za čas takhle trefí. Asi bych i řekl, že to v zápase promění častěji než na tréninku. Všichni víme, že má dobrou střelu. I trenér ho k tomu nabádá, a to, že se mu to takhle povedlo, je nádhera.

Jak jsi viděl penaltový zákrok?

Byl odpískaný, takže asi penalta. Nadskočil, ale Chaly tam šel skluzem. Neviděl jsem to ze záznamu. Ale když je to odpískané, je to penalta a dál bych to neřešil.

Nebyl jsi až trošku překvapený, kolik jsi dostal prostoru při tvém gólu?

Byl jsem překvapený, zůstal jsem vlastně sám někde na středu brány. Ale Luka tam udělal dobrý pohyb. Šel od druhého stopera k prvnímu a odtáhl mi ho. Fukymu se výborně povedl centr, na mně to už bylo jen trefit do brány, protože jsem byl opravdu blízko.

Vypadalo to jednoduše, ale bylo to tak i doopravdy?

(úsměv)...jednoduché... Snažil jsem se dobře trefit balón. Opakoval jsem si, tref to dobře, aby mi to nesjelo přes rameno na zadní. Tím pádem jsem se snažil trefit na přední k prostředku a vyšlo to dobře.

V čem vidíš přínos Luky Kulenoviće na hřišti? V čem je silný?

Známe ho už dlouho, byl tu s námi na konci minulé sezony, kdy měl rekonvalescenci kvůli zranění. Je to jiný útočník, než když tu byl Mick na podzim nebo Victor na jaře. Ale má skvělé sklepnutí balónu. Víme, že se můžeme o něj opřít nahoře a on to dokáže to sklepnout podhrotovým hráčům. Myslím, že takhle vznikl i první gól. Určitě je super, že nám dokáže takhle pomoci. Je to pracovitý hráč. Pro tým to odmaká, dokud může. Bylo pak už i vidět, že nemohl moc chodit. Jsme rádi, že máme takového pracovitého útočníka.

Jaký je to kluk a myslíš, že bude dávat góly?

Kluk je to výborný. Myslím, že tady v Liberci jsme dobrá parta a všichni jsme dobří kluci (smích). Mám z toho pocit, že si nikdo na nic nehraje a snažíme se táhnout za jeden provaz. Je to útočník, věřím, že góly dávat bude. Ale i kdyby jich tolik nedal a každý zápas to odmakal, uvolňoval nám prostory, tak si myslím, že to není takový problém. Především, pokud se nám bude dařit herně i výsledkově.

Jak se s ním dorozumíváte, umí česky?

Rozumí česky skoro všemu. Fotbalově vyrůstal v Kanadě, takže mluví skvěle anglicky. Dorozumívá se úplně bez problému.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal rtm plus