FC Slovan Liberec | Myslím si, že to faul nebyl, říká o souboji s Grigarem Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
23.09.2023

Myslím si, že to faul nebyl, říká o souboji s Grigarem Rabušic

Martin Soukup
Liberec – Po remíze 3:3 s Teplicemi přišel na pozápasovou tiskovou konferenci Michael Rabušic, jenž hovořil o stále se opakujících chybách, mentální síle či o svém ukrajinském spoluhráči. “Trefil to neuvěřitelně,” smekl před parádní trefou Ivana Varfolomejeva.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Myslím, že to byl atraktivní zápas pro lidi. My jsme bohužel nezachytili začátek. Teplice daly dva hezké góly z dálky. Musím ale kluky pochválit, že jsme se nesložili. První poločas jsme se vybičovali a zvládli to ještě otočit. Navíc tam byly ještě nějaké šance. Bohužel jsme ale doplatili opět na ten druhý poločas, který si myslím, že nás trochu provází celou sezonu. Opět naivní chyba, ze které byla penalta. V závěru tam nějaké ty šance byly, ale už jsme to bohužel nedokázali stvrdit na naši stranu.

Co proběhne hráči hlavou, když je to v 11. minutě 0:2?

Samozřejmě to není jednoduché. Řekl bych, že nás nějak nepřehrávali. Byly to střely z dálky a viděl jsem, že ta síla je na naší straně. Sice jsme prohrávali, ale všichni měli hlavy nahoru. Myslím si, že jsme si i věřili, že to dokážeme otočit.

Je z tohoto zápasu jeden bod ztráta?

Určitě je to ztráta. Jak už jsem říkal, nedokážeme ten zápas odehrát tou zkušeností. Pořád nám říkají, že máme mladé mužstvo, ale tu ligu už hrajeme nějaký rok a těch chyb se musíme postupně nějak vyvarovat. Doufám, že to bude jeden z těch posledních zápasů, že se každý z toho poučíme a půjde to jen k lepšímu.

Jak bys popsal svůj souboj s brankářem Grigarem, po kterém ti rozhodčí písknul faul?

Skákal jsem do míče a myslím, že jsem ho odehrál normálně hlavou, že jsem tam ruce neměl. Nevím, mám Grigiho rád, ale myslím si, že tohle faul nebyl. Neviděl jsem to v televizi, takže nevím, jak to vypadalo ve skutečnosti. Pořád chceme, aby padaly góly, ovšem tyto souboje tam budou pořád. Já bych to nepískal.

Liberec ještě v letošní sezoně nevyhrál druhý poločas. Čím si to vysvětluješ?

Těžko říct. Tyhle zápasy se opakují a my nedokážeme ten herní trend udržet celý zápas. Jsou tam velké výkyvy, kdy v podstatě dvacet minut v zápase vypneme a většinou nás soupeř potrestá. Rozebíráme to neustále. Musíme najít nějakou cestu, aby se to nestávalo.

Co říkáš na parádní trefu Ivana Varfolomejeva na 3:2?

Já jsem si myslel, že to šlo do boční sítě. Musím se podívat, jestli tam nebyla nějaká díra (úsměv). Trefil to neuvěřitelně. Já jsem opravdu nevěděl, že to je v bráně. Ale je pravda, že on tu střelu má. Už několikrát to potvrdil. Klobouk dolů.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint FITING SERVIS
Mediální partneři
Náš region Rengl