FC Slovan Liberec | Slovan se představí před domácími fanoušky, v sobotu přijede Karviná
Menu Další Zavřít Zavřít
07.03.2024

Slovan se představí před domácími fanoušky, v sobotu přijede Karviná

Šimon Knopp
Liberec - Liga má na pořadu již 24. kolo a v něm se představí Slovan na stadionu U Nisy proti Karviné. Celku ze Slezska patří v tabulce poslední místo a svěřenci trenéra Luboše Kozla budou mít šanci napravit poslední nepovedené duely i zářijovou porážku na půdě soupeře. Hrát se bude v sobotu od 15 hodin. Využijte výhodné nabídky a zajistěte si vstupenky s předstihem za zvýhodněnou cenu na odkazu níže.

Online prodej vstupenek

MFK Karviná - nepovedený vstup do jara znamenající poslední místo

Karviná se po zimní přestávce představila celkem v pěti duelech a čtyři z nich odehrála v domácím prostředí. Ovšem její fanoušci příliš důvodů k radosti neměli. Jediný bodový zisk si totiž slezský celek připsal za venkovní remízu proti Teplicím 2:2. Ve zbylých domácích duelech Karviná ani jednou nevyhrála a tři z nich prohrála vysokým rozdílem tří branek (0:3 se Spartou, Slavií a Pardubicemi). V minulém kole se sice karvinští fotbalisté dostali do vedení díky brance Krčíka ze 30. minuty, ale slibné skóre neudrželi a nakonec se Slováckem prohráli 1:3.

Nelze tedy mluvit o šťastném vstupu do druhé části sezony. Po podzimu Karviné patřila 13. příčka, ovšem nyní se krčí na posledním místě s negativním skóre -22. Přitom zimní příprava Slezanů se jevila velmi dobře. Kromě bláznivého utkání s Žilinou, které nakonec skončilo v jejich neprospěch 4:7, ve zbylých přípravných zápasech zvítězili. Poradili si například s polským Górnik Zabrze 3:2, makedonským Shkupi 1:0 či srbským Radnički Niš 2:0.

Hlavními tahouny karvinského týmu jsou bosenský útočník Amar Memić (dva góly a čtyři asistence) a záložník Lukáš Budínský (3+2). Nejlepším střelcem je ovšem se čtyřmi brankami nigerijský Adele Akinyemi. V bráně úřaduje Dominik Holec, který vychytal celkem tři čistá konta.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v tomto článku.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - zranění i porážky

Liberečtí fotbalisté mají po zimní přestávce za sebou čtyři ligová kola a čtvrtfinále v poháru. Po skvělé domácí výhře proti Olomouci ovšem přišlo vystřízlivění. Se Spartou sice svěřenci trenéra Luboše Kozla odehráli téměř vyrovnanou partii, ale na body to nestačilo. Následovala remíza v domácím prostředí proti Jablonci, kdy se Slovanu podařilo zvrátit nepříznivý stav 1:3 na konečných 3:3. Poté přišlo utkání poháru a dramatický duel ve Zlíně, který bohužel vyústil ve vypadnutí Liberce po prodloužení. V minulém kole naskočili liberečtí hráči do zápasu proti Teplicím a po nepovedené první půli prohráli rozdílem dvou branek 0:2.

Z hlediska ligové tabulky se Slovan drží na devátém místě s 29 body. Na pátý Baník Ostrava ztrácí pět bodů a naopak na jedenáctý Jablonec má náskok bodů čtyř. V posledních duelech se kromě inkasovaných branek musel liberecký tým vypořádat i se střeleckou (ne)produktivitou. Roli v těchto ohledech hraje i zranění několik hráčů. Kromě Plechatého, který se pomalu vrací do tréninkového procesu, po zimní přestávce nenaskočili do ani jednoho duelu nové posily Letenay a Tetour. To samé platí i o Frýdkovi, jenž se zranil před duelem s Olomoucí.

Na soupisku marodů přibyl po duelu s Jabloncem Hugo Jan Bačkovský, který měl otřes mozku po jednom ze soubojů. Naopak oproti utkání s Teplicemi by trenér Kozel měl mít k dispozici Mikulu a Žambůrka, kteří si odpykávali trest za čtyři žluté karty. Doumbia si po vyloučení v poháru ale proti Karviné ještě nezahraje a k dispozici bude až na Slavii.

Poslední vzájemné utkání s Karvinou nevyvolává u libereckých fanoušků hezké vzpomínky. Fotbalisté Slovanu totiž již po prvním poločasu prohrávali na hřišti soupeře 1:3. Po přestávce sice vykřesal naději Tupta, ale domácí si slibně rozjeté utkání vzít nenechali a nakonec zvítězili 5:2. Avšak nyní bude mít výhodu domácího prostředí Liberec a v předešlých šesti ligových duelech hraných na stadionu U Nisy s Karvinou ani jeden neprohrál (4 výhry a 2 remízy)...

Pokud nechcete přijít o sobotní utkání, které se hraje od 15 hodin, zakupte si vstupenku za zvýhodněnou cenu 250 Kč na odkazu zde. Připomínáme, že děti do patnácti let mají vstup na zápas zdarma! Těšit se rovněž můžete na předzápasovou fanzonu, která startuje ve 13:30. Nebude chybět soutěž o ceny, autogramiáda hráčů, foodtrucky a další (kompletní program naleznete v článku zde). Rovněž buďte dopředu připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže v domácím utkání bodovat? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls