FC Slovan Liberec | Úvodní zápas přípravy: Slovan se utká s polským týmem Miedź Legnica
Menu Další Zavřít Zavřít
11.01.2024

Úvodní zápas přípravy: Slovan se utká s polským týmem Miedź Legnica

Šimon Knopp
Liberec - První přípravný duel odehrají naši fotbalisté proti druholigovému polskému týmu Miedź Legnica. Zápas se bude hrát na hřišti Sokola Doubí (umělá tráva), a to v sobotu od 12 hodin. Pro fanoušky bude vstup zdarma a restaurace s občerstvením bude otevřená.

Miedź Legnica

Fotbalový tým z města Lehnice, který byl založen v roce 1971, momentálně hraje druhou nejvyšší polskou soutěž. Ještě v minulé sezoně tomu tak nebylo a Legnica patřila do Ekstraklasy (nejvyšší polské ligy), ovšem mezi nejlepšími celky vydržela pouze jeden ročník. Opakoval se tedy scénář ze sezony 2018/19, i tehdy Miedź Legnica po jednom roku sestoupila.

Aktuálně patří polskému týmu osmé místo. Po osmnácti odehraných duelech má na svém kontě 28 bodů se skóre 28:19. Zejména začátek sezony se svěřencům trenéra Radoslawa Belly vydařil. Po úvodních sedmi kolech byl jeho celek stále neporažený. Ovšem následovaly tři prohry včetně vypadnutí z polského poháru a Legnica bude muset ještě zabojovat, aby dotáhla alespoň tříbodovou ztrátu na šestou pozici zaručující play-off o postup do Ekstraklasy.

Dosavadním největším úspěchem polského celku je vítězství v domácím poháru v roce 1992. Následoval postup do Poháru vítězů pohárů, ve kterém se Legnica neměla příliš šance předvést, protože již v prvním kole vypadla s francouzským AS Monaco po výsledcích 0:1 doma a 0:0 venku.

Slovan Liberec naposledy změřil síly s Miedź Legnica v přípravném duelu v červenci roku 2022. Tehdy naši hráči utkání zvládli a vyhráli 3:0. Trefili se Ghali, Rondić a na závěr z penalty Kozák. Reportáž ze zápasu si můžete připomenout na odkazu zde.

Utkání proti Slovanu sehrají hráči polského celku v sobotu od 12 hodin. Nenechte si ujít první zápas zimní přípravy, navíc jediný hraný v Liberci, a přijďte se na naše fotbalisty podívat přímo do areálu Sokola Doubí! O případném streamu z utkání budeme informovat v zápasové reportáži.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Recovera
Mediální partneři
Rengl eFotbal