FC Slovan Liberec | Vybojovaná penalta? Jdu do všeho naplno, netají se Kuchta
Menu Další Zavřít Zavřít
30.05.2020

Vybojovaná penalta? Jdu do všeho naplno, netají se Kuchta

Šimon Knopp
Liberec - Už to vypadalo, že Slovan získá z utkání se Slováckem pouze jeden bod, přestože hrál v druhé půli proti deseti. Ale v závěru se trefil Koscelník a Beran. Vypukla velká euforie. „Přeskočil jsem zábranu a začal jsem se radovat s týmem. My jsme chtěli potvrdit tři body z Budějovic a byla by škoda, kdybychom to nevyužili“, komentoval celou situaci Kuchta, který vybojoval penaltu v prvním poločase a nastartoval tak obrat utkání.

Dnes jsi byl u všech podstatných událostí, které se odehráli v první půli. Začněme penaltou, jak jsi to viděl, co se tam stalo?
Byl tam výborný centr od Martina Zemana, já už jsem chtěl zakončovat, ale cítil jsem, že do mě někdo vrazil zezadu. Spadl jsem a myslím si, že jasná penalta. Sice rozhodčí nejprve trochu váhal, ale pak na pokyn pomezního pískl penaltu. Byl to důležitý okamžik k tomu, abychom vyrovnali, během poločasu si řekli něco v kabině a pak to otočili.

Druhý moment byla červené karta pro Martina Kadlece, nějaký komentář k tomu?
Nevím přesně, ale asi od Káfy (pozn. red. Ondřeje Karafiáta) tam letěl dlouhý centr. Já jsem šel do souboje tělo na tělo. Rozhodčí to pískl ve prospěch Slovácka a já to respektoval, pokračoval jsem ve hře. Z ničeho nic se na mě Kadlec rozeběhl a trefil mě. Já jsem spadl a myslím si, že oprávněná červená karta. Takový hráč, takového kalibru jako je on, by tohle udělat neměl.

Celý druhý poločas jsme hráli v početní výhodě, ale k moc šancím jsme se nedostali, jak jsi to viděl ty?
Tak já jsem odehrál ve druhém poločasu asi deset minut, poté jsem střídal, takže jsem to viděl z lavičky. Ale hráli konsolidovaně, zavřeli střed hřiště, skoro jsme se tam nedostali, ani k zakončení. Nakonec to Kosťa (pozn. red. Martin Koscelník) trefil v 89. minutě a velmi důležité tři body pro nás.

Je to už vlastně třetí domácí zápas po sobě, co jsi vybojoval penaltu… Jak to děláš?
(úsměv) Dělám to tak, že jdu do všeho naplno. Jsem nepříjemný, důrazný a běhavý. Pak se tam nějak nachomýtnu a oni mě zfaulují. Důležité je, že nám to přináší body a úspěchy. Myslím, že jsme udělali důležitý krok k tomu, abychom si to teď v úterý rozdali v Jablonci.

Nenapadlo tě taky začít penalty zahrávat?
No zatím ne, Kamso Mara je kope s přehledem a není důvod nic měnit. Já budu rád, když pomůžu týmu takhle vybojovanou penaltou, prací a těmi góly. Ty exekutorské kopy nechám na někom jiném.

Jaká byla euforie v závěru, když se podařilo vstřelit branku?
Euforie byla velká. Já jsem byl v části, kde se hráči rozcvičují. Přeskočil jsem zábranu a začal jsem se radovat s týmem. My jsme chtěli potvrdit tři body z Budějovic a byla by škoda, kdybychom to nevyužili.

Zápas se hrál za nezvyklých podmínek, ale nějací fanoušci tady byli, takže atmosféra nechyběla. Jaké to bylo?
Myslím si, že to bylo skvělé. Fanoušci nám dávají velikou sílu. Nechci ani zapomenout na zápas v Budějovicích, protože jeli přes celou republiku a čekali za plotem. Patří jim obrovský dík. Dnes nás také hnali, i když jich bylo pár a za těchto nepříjemných podmínek jsou pro nás důležití.

Příští týden nás čeká Podještědské derby, jak už jsi zmiňoval… S čím do zápasu půjdeme a bude to přímý souboj o třetí místo?
Taktika bude pořád stejná. Nechceme nic měnit z toho tempa, ze hry, kterou předvádíme. Každý bod bude důležitý. Ale hlavně neztrácet víru, kterou máme v týmu. Věřit v to, co děláme na tréninku a přetavit to v zápase a abychom chytli začátek. Ale všichni se těšíme na derby, je to bitva i o Liberecký kraj, o Ještěd, jak se říká. Budeme chtít být úspěšní.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec A net
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal