FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Mladá Boleslav 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
12.07.2020

Slovan jde do předkola o Evropskou ligu! Mladou Boleslav porazil 2:0

Ondřej Marko
Liberec – Náročný program po koronavirové pauze vyvrcholil zápasem o předkolo do Evropské ligy. Slovan se po měsíci střetl s Mladou Boleslaví na stadionu U Nisy. Víceméně celé utkání jsme byli aktivnějším celkem, který si vytvořil více šancí. O góly se postarali Jakub Pešek a Kamso Mara, boleslavští branku nevstřelili, finální skóre tedy je 2:0.
Kval. o EL , neděle 12.7.2020, 17:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:0
(0:0)
FK Mladá BoleslavFK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula (C) – Mara, Beran (77. Michal), Hromada (83. Černický) – Malinský (90+2 Fukala), Rondić (90+2 Králíček), Pešek (83. Zeman)

Náhradníci: Knobloch – Černický, Fukala, Králíček, Michal, Mashike, Zeman

FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma Jakub, Mazuch (76. Wágner), Tataev, Křapka – Janošek (46. Mašek), Marco Túlio – Ladra (68. Krobot), Budínský, Fulnek – Klíma Jiří (68. Douděra)

Náhradníci: Stejskal – Douděra, Krobot, Mašek, Pudil, Stejskal, Stránský, Wágner

Rozhodčí: Ardeleanu – Caletka, Hrabov ský

Žluté karty: 66. Koscelník, 90+2. Malinský – 32. Klíma Jiří, 74. Tataev

Branky: 63. Pešek, 89. Mara


Diváci: 2488

Reportáž

V úvodu zápasu se Slovan dostával do velkých šancí. Rondić se po dobré průnikové přihrávce dostal sám před boleslavského gólmana. Snažil se ještě lobem přihrát na nabíhajícího Malinského, který byl ale již příliš vpředu. Před bránu soupeře jsme se v úvodu dostali ještě několikrát, avšak všechny střely minuly bránu.

Ve 20. minutě rozehrával Mara zpoza pravé strany vápna přímý kop. I přes velmi ostrý úhel trefil pravý horní roh brány, brankář Šeda byl ale připraven a střelu zneškodnil. Nedlouho na to se nečekaně kličkou uvolnil ve vápně Malinský a razantní střelou opět prověřil Šedu, který svůj tým nezklamal.

Po úvodní převaze hráčů v modrém si vypracovali šance i boleslavští. Všechny akce našeho soupeře ale skončily u střel mimo bránu. Velkou šanci jsme měli ke konci prvního poločasu. Na půlce hřiště jsme obrali soupeře o míč, poté ho převzal Beran a vyrazil kupředu. Poté vyslal dlouhou průnikovou přihrávku, která dopadla až na Malinského. Na hranici vápna byl těsně obklíčen obránci a tak se nedostal do ideální střelecké pozice. Jeho rána minula bránu, přičemž zbytek prvního poločasu žádné další drama nepřinesl.

Na začátku druhého dějství se po výkopu Nguyena dostal do úniku Malinský. Doběhl až před pravou část vápna a vyslal přihrávku, která bohužel těsně minula nabíhajícího Rondiće. V 63. minutě založil Tomáš Malinský protiútok pravou stranou. Poslal přihrávku na Berana, který skvělou přihrávkou dostal Jakuba Peška do úniku. Pešek nezaváhal, obešel si brankáře Šedu a vstřelil první gól Slovanu.

Ke střele se dostal také Michal Beran a jeho rána ze střední vzdálenosti zaměstnala brankáře Šedu. Zemanův přímý kop našel Karafiáta, který z bezprostřední blízkosti hlavou trefil brankáře. Po nepodařeném boleslavském útoku se naše mužstvo přesunulo do rychlého brejku. Ve finální fázi byl u balónu Malinský, který byl ve vápně faulován Tataevem. Po přezkoumání videa nařídil rozhodčí penaltu, kterou suverénně proměnil Kamso Mara. Zbylé minuty žádný zvrat nepřinesly, Slovan tedy vítězí 2:0 a půjde do 2. předkola Evropské ligy.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Bylo to velmi těžké utkání, Mladá Boleslav hrála kompaktně a velmi dobře. Na nás bylo znát, že už chyběla lehkost v drivu, jaký jsme měli většinu jara. Chyběli Kuchta a Baluta, ten byl ale velmi dobře nahrazen Beranem a Rondić zaujal pozici Kuchty. V poločase jsme nabádali hráče k větší trpělivosti, protože jsme měli hodně ztracených míčů. Určitě jsme na ně nechtěli hodit tu tíhu zápasu, spíš jsme říkali, že to dokážeme jako tým. Nechtěli jsme ale používat slovíčko „musíme“. Ve druhém poločase nás Boleslav tlačila blíž k naší bráně, ale nakonec rozhodla krásná akce Malinský, Beran a Pešek. Ještě pak měla Boleslav jednu střelu, tuším, že Maškovu, ale přežili jsme to. Na závěr dal ještě Mara na 2:0, krásný závěr sezony.“

Jozef Weber (FK Mladá Boleslav): „Gratulace domácím k zaslouženému vítězství. Vytvořili si alespoň jednu útočnou akci, my ani jednu. V některých fázích bojovali obě mužstva sami se sebou, bylo to těžké. Utkání mělo i tak tempo, klobouk dolů před hráči obou celků, že se dokázali takhle vymáčknout. Hře chyběly leckdy lepší řešení, v prvním poločase domácím, ve druhém nám. Až nakonec přišel ten moment, který rozhodl utkání, krásná brejková akce. Nedokázali jsme na to reagovat, zasloužené vítězství domácích, gratulace.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Niosport
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna